10 anys col·laborant en programes educatius

Enguany Mercats de Barcelona commemora 10 anys de la seva col·laboració en programes educatius. Han estat una desena d’anys ben plens de reptes, experiències i triomfs, sempre tenint com a punt de partida el de transmetre el valor del mercat com a espai i servei de qualitat i salut, de proximitat i de relació social. També la importància de mantenir una dieta equilibrada amb productes de temporada, frescos i propers juntament amb la pràctica habitual de l’esport.

Darrerament, Mercats de Barcelona ha participat a la trobada del CIP per crear una comunitat d’Aprenentatge Servei (ApS) amb l’objectiu de permetre donar continuïtat al disseny, implementació i avaluació de projectes d’ApS de les entitats;   oferir un espai d’intercanvi, construcció conjunta de coneixement i suport mutu per a les entitats; i avançar cap a l’autonomia en el desenvolupament de projectes d’ApS de qualitat i amb sentit.

Durant la trobada, que va tenir la participació d’unes 40 entitats del CIP, es va exposar l’aposta del Consell d’Innovació Pedagògica per l’Aprenentatge Servei/Servei Comunitari i diferents entitats van explicar les seves experiències en projectes d’aquesta metodologia educativa.

A més, l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona també va tenir presència al Kid’s Innovation Day d’enguany amb la presentació dels seus projectes d’ApS. Durant l’esdeveniment, les diverses entitats participants presentaven les seves diverses propostes innovadores entorn a l’educació. El programa educatiu d’Aprenentatge i Servei fet per a Mercats de Barcelona, se centra en reinventar els mercats unint centres educatius amb persones nouvingudes i  gent gran per potenciar els mercats com a espai d’inclusió social als barris. Els joves investigaran i realitzaran un servei comunitari acompanyant a persones grans i famílies nouvingudes, mentre aprenen conceptes sobre el malbaratament dels aliments, l’alimentació saludable i la compra sostenible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.