Tiktok

Què és TIK TOK?

TikTok,l’antiga xarxa social Musical.ly, és avui la xarxa de moda entre els nostres fills i filles. Es tracta d’una xarxa social per crear, editar i compartir vídeos curts i fer transmissions en directe. Els vídeos de 15 segons, anteriorment musicals, ara admeten moltes més modalitats de contingut, amb divertits efectes, realitat augmentada, stickers i infinitat de filtres.

 Què haig de saber sobre TikTok?

 1. Registre

Us podeu registrar amb un número de telèfon, un correu o qualsevol dels seus usuaris de Facebook, Instagram, Twitter o Google. Com en la majoria de les xarxes socials, l’edat legal per poder obrir-se un perfil és 13 anys.

 2. Continguts

Pot gravar vídeos, editar-los, i publicar-los, seleccionant entre un gran nombre de cançons que inclouen tots els gèneres musicals: pop, rock, rap, trap, electrònica, reggaeton, etc. En el títol pots sumar-te a un hashtag ja existent, o crear-ne un de nou; així com esmentar amics. A més, pots ‘reaccionar’ a altres vídeos, fer duos, o fer comentaris. També podeu compartir el contingut publicat amb altres xarxes socials.

 Tik Tok us recomanarà altres vídeos en funció dels vostres gustos i els vídeos més vistos i compartits. També pots crear automàticament una biblioteca amb els teus vídeos, hashtags i músiques preferides.

 3. Challenges i tendències

Tik Tok sembla tenir cabuda per a tothom. El tipus d’usuari més habitual són els musers (terminologia heretada de Musically), que fan LipSync dels seus temes favorits.

Per als que us agraden els desafiaments, els reptes s’estenen fàcilment en aquesta xarxa social. Normalment es tracta de reptes senzills, amb balls o moviments ‘contagiosos’, que es viralitzen gràcies a l’ús de hashtags.

Entre els més populars hi ha el lip challenge, un curiós i ràpid mètode per pintar-se els llavis, o el rotació challenge, on el protagonista sembla rotar per tota l’habitació, gràcies a un dels efectes que permet l’aplicació. I, com no, la tècnica del finger thingy, o el ball dels dits al ritme de la música.

 4. Seguidors

Tik Tok mostrarà en al vostre perfil el nombre de persones a les que seguiu, quants usuaris us estan seguint a vosaltres, i el nombre de cors (m’agrades) que acumuleu. Trobareu als vostres amics a la barra del cercador, però també podreu engreixar la llista de persones a qui seguiu escanejant el codi QR dels comptes dels vostres amics.

 5. Privacitat

Una de les característiques que incorpora la Configuració de Privacitat és la varietat d’ítems a controlar. Des de qui pot enviar-vos comentaris o reaccionar als vostres  vídeos, passant per qui pot fer duo amb vosaltres, o enviar-vos missatges. Com en altres xarxes socials, hi ha també una llista de bloquejats.

 6. Temps d’ús

Els usuaris de TikTok poden prendre mesures quan detectin que s’estan passant en el seu ús. Si el feu servir amb els vostres fills i filles podeu activar la funció de Desintoxicació Digital, que inclou l’opció de gestió del temps en pantalla, alertant si se sobrepassa les 2 hores d’ús. També podreu habilitar el ‘Mode restringit’, que limita l’aparició de vídeos no apropiats i desactivarà algunes funcions com la d’iniciar emissió en Live.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *