Joan Gali

“A Bon Pastor, el mercat és la història i el centre de la vida del barri”

Ara que ja ha acabat l’any i que n’hem estre­nat un altre, tots solem fer balanç del que hem viscut, del que ens ha passat i de les coses que estan per venir. I això hem fet també al nostre mercat. El 2016 el vam acabar amb la millor no­tícia que ens podia arribar: l’inici de la renova­ció completa del nostre estimat mercat del Bon Pastor. Fa unes setmanes es va fer l’acte que hi posava la primera pedra, un esdeveniment que pel barri va significar l’inici d’una nova etapa.

La plaça on abans estava el mercat dels anys seixanta i a la que ara hi tornarem, estava plena dels nostres clients i clientes i de veïns i veïnes que volien conèixer de prop com serà aquest nou mercat, el nostre, el de tots i totes.

Aquell dia va ser la culminació de gairebé set anys d’espera i d’esforç diari per part de tots i totes les paradistes que cada dia hem intentat seguir oferint al públic els nostres productes, però sobretot, el millor tracte amb aquells que ens coneixen des de sempre. Als 17 anys vaig trepitjar per primer cop aquell mercat del Bon Pastor que era un lloc de trobada i de referència pel barri. En aquella època els clients i clientes venien també de Santa Coloma, de Baró de Vi­ver, de Sant Andreu… i tots ens trobàvem aquí i fins i tot es feien cues per accedir-hi els dissab­tes al matí. La gent esperava el gènere i també esperaven una altra cosa: els retrobaments, de vegades setmanals, amb els seus veïns i veïnes. Avui dia les coses han canviat molt perquè el Mercat ja no és l’únic lloc on podem adquirir els productes que posem a taula, i, com a anècdota, també us puc dir que les feines han canviat i que tampoc es venen les mateixes quantitats: abans la gent tenia feines més físiques i es venien uns entrepans més grossos, i per tant, molts més productes de xarcuteria que ara!

Però tornem al fil. La vida ha canviat i a Bon Pastor ens hem adaptat als nous temps. Hem seguit sent curosos amb els nostres clients i mantenint aquella vida de mercat on la gent es coneix, es pregunten receptes i on es parla so­bre el dia a dia del barri.

I, com cada any quan fem balanç, he demanat alguna cosa: sobretot, paciència als veïns del barri durant els mesos en què el nou mercat s’estigui aixecant. He brindat també perquè el nou mercat torni a ser aquell centre on tothom es troba i es reuneix, com passava abans. Ah, i l’últim dels dotze raïms va tenir un desig con­cret: que els venedors i venedores del mercat continuïn amb la seva gran feina i energia per cuidar com sempre els clients de tota la vida i apropar-se a nous públics.

Joan Gali, xarcuteria Joan Gali del Mercat del Bon Pastor

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *