IMG_2742

“Aquí a la meva parada no cal que hi entrin, passen per davant i és com si ja estiguessin dins”

Ilda Gómez – Paradista del Mercat D’Hostafrancs

Jo vaig venir des d’Ourense i vaig iniciar la seva vida de mercat l’any 1985, quan vaig adquirir una parada on ja m’hi vaig quedar. El món de la moda sempre és el que sempre m’ha apassionat i en aquest sentit, al que m’he dedicat des d’abans de viure a Barcelona. Actualment la meva parada – una de les especials del Mercat d’Hostafrancs – és de talles grans de roba femenina per a totes les edats. A més, també ofereixo roba per a dones més grans, tipus d’oferta que actualment és més escassa en els comerços de tèxtil.

El que més m’agrada de treballar a la parada és el tracte proper amb els clients i clientes, aquí parles, expliques, aconselles… és una altre tipus de venda; a la meva parada no cal que entrin enlloc, simplement passen per davant i ja és com si estiguessin dins, el tracte és molt més proper que en una botiga convencional.

La meva clientela és molt fidel, n’hi ha alguns que són del barri, però d’altres, al dur tant de temps treballant aquí i que fa que em coneixen, vénen expressament des dels barris on resideixen.

El mercat dóna vida al barri, és el centre de vida i de moviment. Aquí al mercat la comunicació és diferent a la d’un supermercat, des del moment que ets a la cua i parles amb el del teu costat, fins al moment de la compra que reps els consells dels i de les paradistes.

Des de les parades exteriors del mercat donem vida al barri i el fet d’estar integrats en aquest, afavoreix a la ciutadania a poder gaudir de la nostra oferta sense haver d’anar a les grans superfícies. Jo convidaria a tothom a venir aquí, ja que per a mi, si el mercat desapareix, el barri es queda sense llum i en un espai trist.

Per què venir fins aquí? Doncs perquè la compra a través d’Internet és una bona opció, ja que ho reps directament a casa, però si véns aquí tindràs els nostres consells i la nostra humanitat; a Internet ningú et parla ni t’aconsella.

Els mercats ens hem d’anar adaptant a les noves necessitats dels clients i clientes i jo penso que per fer-ho, cal que ens ho diguin i ens assessorin. També cal que ens donin visibilitat, ja que com he dit abans, els mercats són essencials per la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *