“Aquí a la parada premiem la fidelitat i el compromís mediambiental”

La Monica treballa al mercat des de fa més de 30 anys ja que des de ben petita hi treballava pel fet de ser el negoci familiar, i per la seva vocació i voluntat de vendre va continuar-hi. És una persona molt conscienciada amb la importància de cuidar el medi ambient i com no podia ser d’una altra forma, des de fa uns mesos difon i duu a terme diverses mesures sostenibles a la seva parada. ‘Si jo des de casa procuro reutilitzar al màxim i tinc el compromís de fer-ho, com no ho hauria de fer des de la meva parada? Des d’aquí tinc la potestat de conscienciar els clients i d’emprendre mesures sostenibles perquè això s’estengui cada cop més’.

A la polleria Funes del Mercat de la Trinitat premien a les persones que van amb la carmanyola a comprar i a tots aquells clients i clientes que la seva compra supera els 10 euros, “així doncs, premiem la fidelitat i el compromís mediambiental”. La manera de fer-ho? Els clients i clientes disposen d’una targeta que cada cop que compleixen un dels dos requisits, se’ls hi segella. Quan arriben a dotze vegades, reben 5 euros de descompte per gastar a la parada.

“En el procediment és essencial conscienciar-los sobre per què és important fer-ho i explicar-los com fer-ho d’una manera correcta. A més, també els comentem els beneficis que obtindran venint al mercat amb la carmanyola”. La paradista argumenta que si vénen amb el recipient els preparen el producte directament per cuinar o posar-lo a la nevera, no s’embruta el seu carro i a més, no hauran de fer el procediment de reciclatge que haguessin hagut de fer en el cas que se’ls hagués donat una bossa o safata.

En un primer moment, la iniciativa va crear cert escepticisme entre la clientela, però més endavant va anar sent ben rebuda i inclús “hi ha gent que els agrada i els motiva el fet d’anar omplint la butlleta de segells, tot sabent que a la vegada estan fent una bona acció”.

A més també, a la parada de la Monica, utilitzen bosses i safates biocompostables. “Això es tracta d’un procés lent, ja que la gent no està acostumada a aquest tipus de material i que a la vegada la Monica pensa que “el camí que hem de seguir és el de no produir residus, reduir-los al màxim i augmentar la reutilització”. La comerciant defensa que “el plàstic dura molt, és un material dur i és reutilitzable, per tant, aprofitem les seves opcions i donem-li moltes vides”.

És cert que aquesta conscienciació arriba de forma més directa a la gent jove, però “amb la gent gran també trobem certa complicitat ja que alguns em comenten que és com tornar als vells temps, quan anaven al mercat amb la bossa de roba per al pa o amb el carro”. Antigament la gent anava al mercat amb el carro i se li buidaven els productes directament en aquest, i ara és una bossa per a tots els productes. “El que penso és que els mercats han de reutilitzar per sobre de reciclar, aleshores penso que totes les parades han d’anar en aquesta direcció”, conclou la paradista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.