Adela Domínguez, comerciant del mercat d'Horta. Foto: Pau Fabregat./ IMMB

“Ara, vull fer comandes per Internet”

Adela Domínguez

Mercat d’Horta

Per Matilde Alsina

Vaig néixer a Bonn, però per casualitat. Tinc 39 anys i en fa 30 que visc a Barcelona. Sóc la primera generació. Sempre he treballat en el món del comerç i fa 10 anys que tinc parada al mercat. Sóc una maniàtica de l’ordre, he de tenir controlada tota la botiga. M’agrada molt llegir i fer melmelades. La que té més èxit? La de taronja amarga.

Arriba amb una safata plena de figues i prunes, un cistell carregat de tomàquets que enamoren i una amiga que li fa fotos amb el mòbil mentre el nostre fotògraf li desmunta el cistell i la fa anar per terra.

L’Adela és una fan del mercat i en especial del d’Horta: “És com una gran família, hi passes més hores que a casa teva. M’encanta el Mercat d’Horta,  el barri és petit i m’agrada molt”. Està orgullosa de la seva clientela, que cuida a base de saber què els agrada i portar-los el producte que busquen: “Per Nadal, una clienta volia fulles de plàtan per fer uns farcellets de peix i vaig fer mans i mànigues per trobar-ne”.

Però a l’hora d’escollir un producte predilecte no es posa gens exòtica: “La mongeta, perquè és molt fàcil de preparar, bona de menjar i a tothom li agrada. Bullida, amb patates i pastanaga, tens un plat de primera”. Tot i això, a ella poseu-li unes sardines a la planxa, amb all i julivert i pa amb tomàquet, i la fareu feliç.

“No hi ha cap mercat lleig a Barcelona, però no canviaria el Mercat d¡Horta per res”

S’ha fixat com a repte “fer comandes per Internet; encara no m’hi he posat al cent per cent, però està en el meu futur immediat”.  I quan no és a la parada, és a la cuina. Hi fa melmelades “de maduixes, pebrot, tomàquet, figues… Són per a ús personal, però normalment les regalo com a detallets a les clientes”. Diu que, com que li agrada tant la seva feina, estar de cara al públic, no havia pensat mai en una alternativa. Però, “ara que tinc ocasió de pensar-hi, mestra, m’agraden molt els nens”

 

Adela Domínguez, comerciant del mercat d'Horta de Fruites i Verdures .Foto: Pau Fabregat / IMMB.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *