Beer-Corner-Web-640x409

Beer Corner, el racó de la cervesa artesana

Beer-Corner-Web-640x409

“Pel vermut, cervesa, i per entaular-nos, fem l’ampolla de vi?”. Canviar aquesta lògica sembla quasi impossible, però hi ha qui treballa per potenciar, valorar i cuidar la cultura cervesera artesana.

Passejar pel Mercat de Galvany sense aturar-se a conèixer Beer Corner és imperdonable. Aquest petit racó és molt més que una botiga de cervesa artesana. Provinents d’una família de cuiners i ‘sommelier’, Cristina Pérez i la seva parella, Juan Manuel Ortega, van decidir obrir-la el passat mes d’octubre amb l’objectiu de donar a conèixer cerveses artesanes de tot el món i de donar suport als seus productors: “El nostre projecte incorpora varietats de cervesa tant locals com internacionals. Sobretot ens volem centrar en artesanes i de microcerveseria, que no siguin cerveses industrials”. Una aposta arriscada, innovadora i interessant.

Les diferències entre la cervesa industrial i l’artesana són, bàsicament, els ingredients i el seu procés de producció: “D’una banda, la cervesa què és? Ordi, llúpol, llevat, malta i aigua. I punt. La cervesa industrial, a més, conté arròs i blat de moro perquè rendeixi més el producte i que puguin sortir més quantitats abaratint-ne el cost. D’altra banda, la cervesa artesana és fidel al procés de producció tradicional, té una fermentació pròpia a l’ampolla i el gas es produeix de manera natural; en canvi, a la industrial se li injecta gas”, afirma Cristina.

90 varietats de cervesa artesana

En poc menys de cinc metres quadrats, es poden trobar unes 90 varietats de cervesa artesana: “Tenim una selecció internacional, però també ens interessa molt donar-li força al producte local perquè actualment existeixen més de 250 varietats de cerveses artesanes catalanes. És un tema que està en auge”. La llista és inacabable: la Montseny, la Pedraforca, la Petràs (Barcelona) o la Rosita (Tarragona), entre moltes altres. I de fora, destaca la Kelpie (Escòcia), elaborada amb algues, ja que, tradicionalment, aquesta era la manera per conservar la malta en bon estat.

Però Beer Corner no només ofereix això, la seva proposta va més enllà: “Volíem alguna cosa diferent i vam veure que no hi havia gaire informació sobre els maridatges. Una de les coses que el mercat potencia en aquest sentit és la possibilitat de suggerir als clients quina cervesa marida amb aquell producte en concret”. Hi ha cerveses específiques per acompanyar les ostres o el marisc o d’altres com les negres que són perfectes per a unes bones postres. Per això, cada etiqueta conté moltes informacions útils: el seu nom, l’estil, de quina cerveseria prové, la graduació alcohòlica, l’IBU (indicador del nivell d’amargor) i el maridatge.

Degustacions els dissabtes amb els productors locals

Per començar a fer els primers passos en el món de la cervesa artesana, és indispensable conèixer Beer Corner, ja que s’hi ofereixen degustacions i la possibilitat de poder parlar amb els productors locals. Cada dissabte en conviden algun a venir al mercat. Apropeu-vos-hi i coneixereu tot el que brinda Beer Corner, un racó petit d’infinites possibilitats i amb una àmplia oferta.

Twitter: https://twitter.com/beercorner_es   Web: http://www.beercorner.es

Facebook: https://www.facebook.com/beercorner.es

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *