190716_Regidors-es_0366

Celebrem el desè aniversari de Mercat de Mercats

S’acaba l’estiu i deixem enrere la calor, que ja arriba la tardor i amb ella els mercats de la ciutat, sempre pendents dels productes de temporada i de proximitat, actualitzen la seva paleta de colors. Com la natura, el mercat es farceix de taronges, grocs i marrons a mesura que els cistells s’omplen de bolets i de castanyes. Però no només torna la tardor a la ciutat. L’octubre a Barcelona ens porta una data assenyalada per a tots als que portem els mercats al cor. Ens referim, és clar, a la gran fira que els dies 18, 19 i 20 d’octubre omplirà de gom a gom l’Avinguda de la Catedral: Mercat de Mercats.

 

Enguany, aquestes dates ens fan especial il·lusió perquè arribem, tots plegats, a una fita històrica. I és que, aquest 2019, Mercat de Mercats se’ns fa gran i ja celebra el seu desè aniversari. És moment, doncs, per deixar-nos emportar una mica per la nostàlgia i els bons records de les edicions passades, i gaudir del gran nombre de records que hem viscut en aquestes deu fires. Però, alhora, és també moment de sentir-nos plens d’energia i més vius que mai, amb els peus tocant al present i amb la mirada posada al futur i a totes les fires que vindran. Perquè aquest aniversari cal celebrar-ho com cal, amb un cap de setmana inoblidable ple d’activitats, tasts, productes de qualitat i sorpreses de tota mena.

 

El calendari, a més d’una gran celebració, ens porta tota una sèrie de novetats als Mercats de Barcelona. En concret, les remodelacions dels mercats de Bon Pastor i de la Vall d’Hebron finalitzaran ja aquesta tardor, mentre que, alhora, comencen les obres de construcció del nou mercat de Sant Andreu. Pel que fa a la remodelació del mercat de l’Abaceria, avança a bon pas amb les tasques d’enderroc, tot seguint el pla acordat amb el veïnat.

 

I és que, en total, actualment hi ha obres i remodelacions en marxa a 30 mercats de la ciutat, que van des de petites reformes que finalitzaran aquest mateix mes fins a les grans remodelacions amb mesos de durada. En tots els casos, l’objectiu és actualitzar les instal·lacions dels mercats i millorar-les, i així poder mantenir el seu funcionament adequadament o adaptar-se a nous paràmetres de sostenibilitat. Així, a més de les grans remodelacions de Bon Pastor, Vall d’Hebrón, Abaceria i Sant Andreu, durant el segon semestre de l’any s’han estat duent a terme grans actuacions en cinc mercats: Boqueria, Besòs, Galvany, Carmel i Mercè. I en el mateix període també s’han fet obres d’adequació d’instal·lacions i de millora d’accessibilitat i de sostenibilitat en vint-i-un mercats.

 

Així doncs, per celebrar un any més que Barcelona és una ciutat de mercats, que els cuida i aposta per la seva qualitat, us esperem a l’avinguda de la Catedral en el que ben segur es convertirà en la millor festa possible: la desena edició de Mercat de Mercats. Tot un orgull i un tret distintiu de Barcelona, perquè una ciutat de mercats significa una ciutat de proximitat, de producte de qualitat, de vida de barri i bolcada a la seva ciutadania.

 

Montserrat Ballarín, Regidora de Comerç, Mercats, Règim Intern i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *