Recollida orgànica

Comença una nova campanya d’informació als mercats sobre la recollida orgànica de residus

Del 18 de març al 21 d’octubre l’Institut Municipal de Mercats, amb el suport de Medi Ambient – Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Barcelona i de l’Agència de Residus de Catalunya, porta a terme una nova campanya informativa sobre la recollida orgànica de residus als mercats de la ciutat.

Un comerciant diposita residus orgànics a l'espai habilitat per a aquest fi al mercat d'Horta. Foto: Jordi Casañas / IMMB
Un comerciant diposita residus orgànics a l’espai habilitat per a aquest fi al mercat d’Horta. Foto: Jordi Casañas / IMMB

Durant dues setmanes, un promotor ambiental informarà en la majoria de mercats de la ciutat tots els agents implicats sobre la separació i gestió dels residus i la necessitat de fer una correcta recollida selectiva dels residus orgànics que es generen en el dia a dia en els mercats de la ciutat. La campanya començarà als mercats dels Encants, Fort Pienc i Galvany i finalitzarà a finals d’octubre a Sant Andreu, Sant Martí i l’Abaceria.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és continuar amb la millora de la recollida selectiva als mercats municipals, intentar reduir el percentatge actual d’impropis a la fracció orgànica recollida per sota del 7%, augmentar els coneixements sobre la gestió de residus i fomentar la participació dels diferents agents de cada mercat en la millora de la correcta separació de la fracció orgànica.

Cal recordar que per poder lliurar correctament cada tipus de residu a la compactadora corresponent cal separar les fraccions en residus orgànics (restes vegetals, restes càrniques i de formatgeria, restes de peix i marisc, restes de plantes o restes de menjar); rebuig (plàstics, embolcalls, bosses de plàstic, papers bruts, envasos, etc.); paper-cartró i gel.

Durant els anys 2008 i 2009 es van endegar diverses campanyes informatives sobre la correcta gestió dels residus als mercats municipals i gràcies a la col·laboració de totes les parts implicades, els resultats han comportat una reducció important dels impropis presents en la fracció orgànica, la recollida selectiva del cartró i la gestió diferenciada de les restes de gel.

En aquest sentit, en els darrers anys s’ha constatat un canvi molt important pel que fa a la recollida selectiva de residus als mercats i, a tall d’exemple, segons les darreres dades del 2012, en aquest any es van recollir prop de 5.000 tones de residus orgànics i prop de 800 tones de paper-cartró en les compactadores de recollida instal·lades als mercats municipals de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *