Comptatge 4

Comptatge d’aforament als mercats

L’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB) treballa per controlar l’aforament als mercats i el compliment de les mesures de seguretat dins els equipaments.

El càlcul es va fer a partir dels metres de lineal dels establiments, inclosos a la sala de vendes de cada mercat que estaven operatius, a raó d’una persona per cada dos metres de lineal de venda. D’aquesta manera s’ha pogut saber l’aforament màxim de cada mercat complint les distàncies de seguretat recomanades per evitar el contagi de covid-19.

Automatització del comptatge d’aforaments

Des de l’IMMB s’han contractat els serveis d’una empresa experta per a un acompanyament tècnic sobre quins són els sistemes operatius més eficients per a la instal·lació de maquinària en la que es pugui automatitzar el comptatge d’entrades i sortides de persones, així com sistemes d’avisos quan s’acosta o s’arriba a la xifra d’aforament prèviament definida a cada mercat.

Aquests sistemes automàtics de control i comptatge del nombre de persones permeten, mitjançant la instal·lació de càmeres verticals, tenir uns mercats més segurs, amb totes les portes obertes i protocols d’actuació, alhora que ens podran facilitar altres dades valuoses, com el nombre de visitants per franges.

Ja hi ha 30 mercats que tenen els sistemes instal.lats i en els 9 restants s’hi està treballant en aquests moments. A la finalització del projecte s’hauran instal.lat un total de 260 càmeres i 125 pantalles, a manca de definir l’acabament dels Encants Bellcaire (fase 2).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *