Façana-Concepció-640x409

Concepció, Llibertat i Hostafrancs fan 125 anys

Façana-Concepció-640x409

Sagrada Família celebra 20 anys de la reforma del mercat

Els mercats barcelonins de la Llibertat, la Concepció i Hostafrancs celebren aquest any un aniversari que revela la seva condició de mercats més que centenaris: 125 anys venent als barcelonins, sent testimonis de la transformació de la ciutat i amb plans per seguir endavant. Per la seva banda, el Mercat de la Sagrada Família fa 20 anys  que es va remodelar.

El més matiner a l’hora de posar en marxa les celebracions ha estat el Mercat de la Llibertat. Des de mitjans de gener organitza activitats per als seus clients i per als veïns del barri de Gràcia,  que també hi participen. I ho seguirà fent al llarg de tot el 2013, amb actes festius i lúdics, amb sortejos i també amb activitats per als més petits. Així, per exemple, és l’escenari d’alguns dels concerts de la nova edició del Tradicionàrius. El dia 9 de març està previst el concert del grup Trescant.

El pròxim 23 de març hi haurà un sorteig de 1.000 euros per comprar als establiments del mercat i d’una estada d’un cap de setmana en un hotel o allotjament rural . Entre les activitats que els comerciants estan preparant per als pròxims mesos hi ha una jornada gastronòmica, cantades d’havaneres i concerts de jazz. Podeu seguir les seves activitats a l’agenda del web de mercats: bcn.cat/mercats.

Els comerciants de la Concepció han decidit que sigui el pròxim mes de setembre el de l’arrencada de les celebracions, de manera que en aquests moments estan plantejant quines en faran i el calendari. També els paradistes del Mercat d’Hostafrancs preparen en aquests moments les seves activitats.

A Sagrada Família, el tret d’inici és el pròxim dia 23 d’abril. Coincidint amb la diada de Sant Jordi, els comerciants regalaran roses als seus clients en un embolcall on recordaran el seu 20è aniversari. Com que per aquestes mateixes dates té lloc la festamajor del barri de la Sagrada Família, el mercat participarà en diverses activitats amb paradetes. El mateix dia de Sant Jordi,en col·laboració amb la Biblioteca Sagrada Família, el mercat acollirà llibres al seu interior per promocionar la lectura i el fons de què disposa la biblioteca. Aquesta associació ha afavorit l’organització d’un seguit de xerrades a la biblioteca que tindran com a eix els aliments frescos. Els comerciants explicaran en diverses sessions les característiques i qualitatsde diversos aliments i en donaran a conèixer receptes.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *