Peixateria 4

De la llotja de peix a la parada

La jornada laboral de la Montse i el seu marit, Jesús, comença cada dia a les 7 del matí quan baixen a la platgeta de la Barceloneta a esperar les barques de pescadors que porten el peix blau que han pescat durant la nit. A la tarda hi tornen, amb l’objectiu aquest cop, de comprar a la subhasta del peix blanc, que és el que arriba aquella hora. La seva parada doncs, és una de les que manté aquest tradicional procediment de compra del peix directament a la llotja per oferir-lo als clients i clientes.

La Montse “ho porta a la sang”. Ella és néta de pescadors de tota la vida i va a la platgeta des que és ben petita i això fa que encara ara quan hi va, tothom la conegui. “El tracte amb els pescadors és molt bo i l’ambient i les sensacions que es noten quan vas a la platgeta, per a mi no tenen preu”, resumeix la paradista.

“Per a nosaltres, el primer avantatge que té anar a buscar el peix a la llotja cada dia és per a un mateix, ja que el peix de proximitat és imprescindible. Per a mi és molt important la procedència, saber d’on prové aquell producte que jo estic venent a la meva parada”, comenta la Montse. La paradista afirma que el sabor del peix de proximitat és completament diferent al que no ho és.

La qualitat del producte és molt important i amb els anys les persones se’n van adonant cada vegada més. “Més val que te’n mengis dos de boníssims, que quatre que no ho siguin tant, i per a mi això és molt important”, explica la Montse.

“La funció que tenen els Mercats de Barcelona a l’hora d’oferir producte de proximitat és fonamental, ja que seguir una dieta equilibrada i de qualitat és bàsic per tenir una bona salut”, afirma la paradista.

La vida de mercat li ve des de ben petita a la Montse, i és que porta des dels catorze anys rere el taulell. Primer va exercir de carnissera, i ara des de fa dos anys que és peixatera al Mercat de la Barceloneta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *