El carnaval se celebra als mercats de Barcelona!

Uns d’abelles, els altres de monges. D’altres són caçafantasmes, porten màscares de ‘V de Vendetta’ o són els protagonistes de la teva sèrie preferida. Prínceps, princeses i dracs, algun pirata, un parell o tres de sirenes i no hi pot faltar el pallasso. Ara som a un castell medieval del segle XIV i, tres metres més enllà, hem arribat a una baralla gàngster del Manhattan dels anys 20. Dues passes més i som sota el mar envoltats de dofins i meduses.

No és màgia ni fantasia: és el Carnaval als Mercats de Barcelona. Cada febrer els nostres mercats treuen tot el seu esperit de disbauxa i es vesteixen de tot allò que es pugui imaginar. Entre bistecs, tonyines, conserves i plats preparats els clients i clientes es troben amb les destrals dels llenyataires, algun sarcòfag egipci, perruques de totes mides, colors i materials, algun mico penjat entre branques i l’escut que algun cavaller s’ha deixat al costat del mostrador.

Aquest 2020 el tret de sortida de la gran festa de les disfresses el donarà el Mercat del Poblenou, on s’hi celebrarà el Gran Tiberi del dijous Gras (el 20 de febrer a partir de les 16:30 hores) amb música, actuacions, festa i, és clar, botifarra d’ou.

L’acte, que l’any passat va acollir el Mercat de la Mercè, serà l’inici d’un cap de setmana en què pràcticament tots els mercats de la ciutat organitzaran activitats de tota mena amb l’únic objectiu que tant paradistes com clientela s’ho passin d’allò més bé.

A més, com no podia ser d’una altra manera, els mercats de la Marina, de Lesseps i de la Llibertat organitzaran el ja tradicional concurs de truites, amb una posterior degustació per a tots els assistents.

Desfilades, balls, tallers infantils, degustacions… a què esperes per posar-te la disfressa i venir al mercat del teu barri?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.