“El futur és sostenible”

L’Eduard Piñol, de Fruites Piñol, és la segona generació familiar que treballa al Mercat de Sants. El seu pare va obrir la parada als volts del 1968 així que l’Eduard va viure tota la seva infància al mercat. I mai se n’ha volgut separar; anys més tard ell és qui es cuida d’una parada plena de colors i de vida. A més, a Fruites Piñol s’ha volgut innovar i, amb consciència ecològica, han decidit començar a utilitzar bosses de paper, que són molt més reciclables que les de plàstic.

“Sempre intento millorar i innovar tant pel què fa al producte com per tot el que envolta la venda”, ens explica l’Eduard. “L’important és cuidar el client, perquè els mercats no només som sinònim de qualitat sinó també de confiança”.

Així, posant sempre els seus clients al centre de les millores que es fan a la parada, l’Eduard es va adonar de la importància d’utilitzar productes reciclables: “cada vegada hi havia més clients que em deien que no volien plàstic, i d’aquesta manera vaig començar a agafar consciència ecològica”.

Fruites Piñol va començar a fer servir bosses de paper i “la rebuda va ser increïble”. El paradista explica que molts dels seus clients el van felicitar per la mesura i que tan sols per aquesta recepció –a més de guanyar en sostenibilitat, és clar- ja ha valgut la pena el canvi. A més, l’Eduard explica que el seu pare, que també ha viscut tota la vida al mercat, pensa que es tracta d’un canvi molt positiu.

“La sostenibilitat és una tendència necessària i cada vegada hi ha més consciència ecològica”, ens diu l’Eduard, que espera que ben aviat tots els comerços prenguin mesures similars i cada vegada hi hagi menys plàstic als establiments.

“Això és només un primer pas, a la nostra parada encara tenim molt per fer i estem prenent mesures per intentar minimitzar els residus no reciclables tant com puguem, sempre tenint en compte, és clar, que cal trobar materials que conservin bé el producte”. I com serà aquest futur més sostenible? “Doncs no només les bosses seran de paper”, diu l’Eduard convençut, “els envasos seran de cartró i, més endavant, començarem a fer servir materials encara més biodegradables que el paper i el cartró”.

Tal com diu l’Eduard, “el futur és sostenible”, i cada vegada hi ha més paradistes que pugen al tren de l’ecologisme. Així com a Fruites Piñol, hi ha establiments com per exemple Olives i Conserves Torres o Fruites i verdures Riera Cal Xicarret, del Mercat de Sant Antoni, que ja pensen en reduir els seus residus i ser cada vegada més sostenibles

 

Albert Piñol – Paradista del Mercat de Sants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.