El llenguatge de Twitter. Consells i trucs a la xarxa

Símbol-de-Twitter

La secció ‘Consells i trucs a la xarxa’ us explica les peculiaritats del llenguatge utilitzat pels seus usuaris entre les abreviatures més habituals.

Twitter té un llenguatge propi. Cada missatge que s’envia està restringit a 140 caràcters, 118 si s’inclou un link o enllaç. És per això que és imprescindible ser breu a l’hora de redactar. Els usuaris de Twitter fan servir abreviatures, la gran majoria provinents de l’anglès. Us presentem les més habituals:

RT: ‘retweet’. Reenviar un tuit.

MT: ‘modified tweet’. L’usuari indica que ha introduït algun canvi en un tuit original d’un altre internauta.

DM: ‘direct message’. Missatge directe que un usuari envia a un altre usuari.

TT : ‘trending topic’. Indica els temes més comentats pels usuaris en cada moment.

CC: ‘carbon copy’. Col·locat davant del nom d’un usuari, assegura que el tuit aparegui a la llista de mencions d’aquest.

FF : ‘follow Friday’. Una tradició entre els tuitaires més compromesos és suggerir recomanacions de persones per seguir cada divendres.

Via: Cita l’usuari de qui s’ha extret una informació en concret i es col·loca al final de la piulada.

LOL: ‘laughtin out loud’. Expressió utilitzada per indicar una cosa graciosa o que fa riure molt.

+1: Representa un “estic d’acord” amb el contingut del retuit que ve a continuació. Sovint s’hi afegeixen zeros per emfatitzar la recomanació.

XD: En realitat no és una abreviatura, sinó una emoticona que representa uns ulls tancats (X) i una boca oberta rient (D). És més gran que el clàssic somriure 🙂

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.