Obres Vall dHebron pag.4

El Mercat de la Vall d’Hebron inicia una 2a fase de remodelació

Després d’un mes tancat, el nou mercat de la Vall d’Hebron-Teixonera afronta una segona fase on les actuacions se centraran en la reconstrucció de la zona dels despatxos i l’altell del mercat, la finalització de la coberta i les obres d’ampliació del mercat.

En total seran 18 mesos d’obres, en una de les construccions més ambicioses, ja que tota la remodelació s’està fent mentre la vida del mercat continua i els comerciants i els clients conviuen en el dia a dia. Per això, el més important en aquesta actuació és prioritzar que es pugui seguir amb l’activitat de compra i venda, que els comerciants puguin emmagatzemar el seu gènere i els clients continuïn tenint un aparcament fàcil.

Els encarregats de les obres i els responsables de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona asseguren que ja s’ha superat el més complex de la renovació i que ara entren en la fase de construcció després d’haver deixat enrere la d’enderroc de l’antiga estructura. Amb el calendari al dia sobre les previsions, el nou mercat s’enllestirà a la tardor del 2018.

En els següents mesos també es reforçarà l’estructura del sostre perquè pugui suportar l’hort urbà que s’hi instal·larà a sobre. Amb la mirada posada en fer un mercat modern i que s’adapti als reptes del comerç, el nou edifici permetrà als clients i clientes tenir un accés més fàcil i amable i una activitat de venda més atractiva.

El disseny de l’edifici es fonamenta en la reestructuració de la zona comercial i la introducció d’un autoservei; la reordenació dels accessos i la millora de les comunicacions amb l’entorn. La renovació de les instal·lacions i la millora del comportament energètic de l’edifici; l’actualització i tractament de la façana i la utilització de la coberta com a hort urbà dins del procés de renaturalització de la ciutat són els altres elements clau.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *