El Mercat de Sant Andreu es trasllada a la carpa per renovar-se

El mercat de Sant Andreu inicia la seva remodelació aquest final d’any un cop la carpa provisional s’obri a finals de la tardor. El gran repte de les obres del mercat és el manteniment de l’entorn de la plaça Mercadal i la responsabilitat que significa remodelar un mercat en una zona amb una densitat de població alta i amb un teixit comercial molt actiu.

La carpa provisional del mercat, ubicada entre la Biblioteca Ignasi Iglesias-Can Fabra i la Fàbrica de Creació Fabra i Coats al carrer de Sant Adrià, albergarà el mercat alimentari i també el no alimentari. Així, l’actual local de vendes que es troba davant del mercat sota la porxada, passarà a ocupar l’entrada de la carpa, mantenint l’essència de les galeries comercials.

La carpa estarà formada per dos mòduls encaixats amb 7 establiments no alimentaris, i un altre pels 18 establiments alimentaris i els diferents serveis.
Quan s’acabin les obres, les galeries estaran a la mateixa plaça Mercadal. A sobre s’hi farà el despatx de direcció i es complementarà amb la creació d’una sala polivalent que es podrà utilitzar, per exemple, per fer cursos de cuina.

El resultat del mercat, com apunta el Cap de Projectes de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona, Pere Xavier Sirvent, serà “un mercat molt integrat en el seu entorn i modern, en el qual la façana de vidre cridarà l’atenció des de fora de la mateixa plaça. Així aconseguirem un reclam comercial per als veïns i veïnes que se sentiran atrets pel nou equipament i els serveis que oferirà.”

A més, hi haurà una planta soterrada amb els magatzems i la logística, que quedaran integrades dins l’edifici.

Un cop el mercat definitiu estigui ja en funcionament, el provisional serà desmuntat i es restituirà l’espai urbà per deixar-lo tal i com estava inicialment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.