WhatsApp Image 2019-03-06 at 16.00.15 (1)

El Mercat de Sants estrena aula de cuina i la Boqueria renova la seva

Els mercats demostren que segueixen apostant per la renovació, la proximitat i la gastronomia de qualitat amb les aules de cuina que els fan més propers als clients i donen la oportunitat als i les paradistes de compartir la seva experiència d’una manera més pràctica. A més, aquests espais fomenten el dinamisme dels mercats.

Fins el moment, els mercats que comptaven amb aula de cuina eren els de Guineueta, Vall d’Hebron, Ninot i La Boqueria, que l’ha renovat recentment. Ara el Mercat de Sants se suma a la llista.

L’aula gastronòmica de Sants

El mercat oferirà als matins formació de cuina amb productes de temporada, manipulació i conservació per als nens i nenes de les escoles de primària del districte de Sants-Montjuïc. Durant les altres franges horàries es preveu que l’aula es destini a classes de gastronomia per a un públic adult amb el nom “Club Cuina”, on s’hi realitzaran col·loquis i tallers de productes entre d’altres.

L’aula, que s’ha situat a la sala d’actes del mercat, consta d’una cuina totalment equipada, aïllable i comunicada amb la resta de l’espai. Des del mercat es contempla que aquest espai tingui una doble dedicació: organització de masterclass i xarxes TIC.

L’Aula Boqueria

L’aula gastronòmica de la Boqueria va ser la primera que es va obrir en un mercat de Barcelona per acollir tallers i demostracions de cuina. Inaugurada el 2002 amb l’objectiu de promoure els productes de temporada entre els clients del mercat, va sorgir de la unió temporal del Club de Xefs de Cuina de Catalunya i l’Associació de Comerciants de la Boqueria la qual, finalment, es va fer càrrec de la seva gestió.

Amb la reforma s’ha guanyat espai perquè les activitats siguin totalment participatives i s’ha millorat la possibilitat de dur-ne a terme amb grups privats, reunions de treball, presentacions o showcookings fins als Cooking Team Building. També s’han millorat les instal·lacions, la capacitat d’emmagatzematge i l’espai per a reunions.

Actualment, s’hi porta a terme el programa d’activitats gastronòmiques de l’empresa BcnKITCHEN, l’Escola de Cuina Boqueria d’Eulàlia Fargas i Els Dilluns de la Boqueria, el programa d’activitats impulsat per l’Associació de Comerciants del Mercat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *