El mercat de la Trinitat renova la seva imatge. Fotos: Jordi Casañas / IMMB

El Mercat de Trinitat Nova renova la seva imatge i millora serveis

Interior del mercat de Trinitat Nova. Foto: Jordi Casañas / IMMB.

L’esforç conjunt de comerciants del mercat i del barri de Trinitat Nova ha fet possible la posada en marxa d’una campanya de dinamització comercial que persegueix atraure l’atenció dels clients cap a l’oferta de productes de proximitat que es pot trobar tant al mercat com als comerços del barri i al mercat ambulant. La campanya, que tindrà una durada de 6 mesos, és una idea que s’ha traduït en una millora dels serveis i en un canvi de la imatge del mercat i del comerç del barri.

“No podíem quedar-nos sense fer res. Gràcies a la unitat de tos els comerciants hem decidit fer accions perquè el barri ens conegui més i millor, i, a més, atreure els clients més joves”, explica la presidenta de la Junta de Comerciants del mercat, Carme Pérez, per qui l’experiència està donant bons resultats, vista ara des de la perspectiva d’un any de treball.

Ara fa poc més d’un any es va crear l’Associació del Comerç i les Empreses de Trinitat Nova, formada per 28 socis, dels quals una quinzena són paradistes del mercat, amb el suport del districte de Nou Barris i de l’Institut Municipal de Mercats. Es va fer una anàlisi de la situació del comerç al barri, es van realitzar enquestes als clients i als comerciants i es va acordar una línia d’acció basada en la participació i la implicació dels comerciants amb la intervenció d’un professional que s’encarrega de la dinamització de la campanya i de les activitats, tant comercials com lúdiques.

Logo Campanya Trinitat Nova

També s’ha fet formació als comerciants. Primer es va analitzar l’espai de venda de cada botiga i parada del mercat, i posteriorment es va formar els comerciants per fer més atractiu el seu espai de venda.

Promocions comercials i activitats amb el barri

El projecte, promogut per l’Associació del Comerç i les Empreses de Trinitat Nova, no només té en compte les iniciatives de caràcter comercial. Organitza activitats pròpies i s’implica en les que promouen altres entitats del barri. Al llarg del 2015 s’han fet concerts de música, gimcanes, rutes gastronòmiques o botifarrades solidàries, per exemple, sense oblidar activitats tradicionals relacionades amb el Carnestoltes o el Nadal. Al mateix temps, s’han fet tasts de productes de mercat i els seus comerciants ja estan pensant en Tasts de Dia, coincidint amb les festes del barri, com explica Mònica Funes, comerciant del mercat i membre de la comissió que vetlla per la campanya.

Preu i qualitat s’han convertit en l’essència del reclam comercial per als clients del mercat i dels comerços del barri. De forma paral·lela s’organitzen promocions comercials: al mercat, per exemple, cada setmana hi ha un producte en promoció a un preu “imbatible”, segons el defineix la presidenta de la junta de comerciants.

Senyalització al mercat

Tot el mercat s’ha senyalitzat amb lones, banderoles  i cartells. Les botigues exhibeixen unes pissarres amb informació de producte i preu. Cartells i banderoles informen també, per exemple, de les activitats, com ara sortejos mensuals que promouen els comerciants entre clients amb premis de vals de compra.

Conscients de les necessitats dels seus clients, per exemple de la gent gran, els comerciants i l’Institut de Mercats s’han posat d’acord per promoure un servei de repartiment a domicili (compartit amb el Mercat de la Guineueta). Com que el barri de Trinitat Nova és, en part, de carrers costeruts, resulta una bona solució perquè les persones amb dificultats de mobilitat puguin fer les seves compres al mercat i no haver de transportar-les personalment fins a casa seva. És un servei bonificat i el gestiona Tallers Bellvitge, una empresa la finalitat de la qual és la integració i promoció personal, laboral i social de les persones adultes amb discapacitat psíquica i/o malaltia mental. Per a qui vol fer les compres personalment, també el mercat recorda que disposa d’una àrea d’aparcament gratuït per als seus clients.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *