El Mercats de Barcelona, un model internacional

Mercat-de-Llibertat

El Mercat de la Llibertat, Premi d’Or 2012

El model dels Mercats Municipals de Barcelona s’exporta arreu del món tant pel seu sistema de gestió com per l’esforç acurat de renovació constant, i ja ho diuen: qui sembra, en recull els fruits. El setembre del 2012, l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona va guanyar el màxim guardó de la Unió Mundial de Mercats Majoristes (WUWM) per la reforma del Mercat de la Llibertat.

Deu mercats d’arreu del món eren possibles candidats al premi en la categoria d’or, que distingeix l’excel·lència en noves infraestructures de mercats, però, finalment, el Mercat de la Llibertat ha estat el premiat. L’aparcament subterrani, la renovació urbana feta al voltant de tot el mercat amb la creació d’àrees de vianants i la reorganització del trànsit i la preservació arquitectònica de l’edifici del mercat han estat els punts clau en la decisió del jurat.

Se celebra el Ir Simposi Internacional Mercats de la Mediterrània

L’Institut Municipal de Mercats ha organitzat el Ir Simposi Internacional Mercats de la Mediterrània (4 i 5 de juny) com a cloenda del projecte Med Emporion de la Unió Europea, amb finançament de la UE i liderat per Barcelona en col·laboració amb les ciutats de Torí, Gènova i Marsella.

Els eixos bàsics han estat el model i la promoció dels mercats municipals d’alimentació, el seu desenvolupament i les iniciatives engegades i el model de prestació de servei per augmentar la competitivitat dels mercats del Mediterrani.

L’IMMB lidera l’Urbact Market

L’Institut de Mercats Municipals de Barcelona lidera el projecte europeu Urbact Market, que treballa pel desenvolupament sostenible de les ciutats amb la col·laboració d’altres ciutats sòcies com Londres, Suceava, Dublín, Torí, Tolosa de Llenguadoc, Breslau i la regió d’Àtica. Aquest projecte té com a objectiu

estudiar i potenciar els mercats locals com a motors de desenvolupament urbà i regeneració econòmica i sostenible.

Continuen els assessoraments internacionals

Aquest 2012 l’IMMB ha continuat amb les tasques d’assessorament en matèria de gestió dels mercats municipals i ha atès més de set demandes internacionals de ciutats com Montevideo, Porto, Dublín, Corea, Hong Kong o Rotterdam.

D’altra banda, l’Institut ha iniciat un procés de transferència de coneixements sobre la gestió comercial i les remodelacions de les instal·lacions amb la Municipalitat de Lima (Perú).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.