Regidora mercats Ballarin

El nou format de Mercat de Mercats: productes frescos i degustacions de qualitat

Ha arribat l’octubre, la natura ha canviat els seus colors i, amb la tardor, arriba també l’hora de celebrar la gran festa dels mercats de Barcelona: Mercat de Mercats. Per a aquesta 8a edició tindrem tres dies amb una oferta de producte i gastronomia molt interessant en un format que ens fa retornar als orígens. Les parades dels mercats sortiran al carrer amb els seus productes i ens mostraran allò que tenen i el que saben fer millor. També gaudirem de les millors degustacions dels restaurants dels mercats i del seu entorn i dels sabors que ens portaran les Cases Regionals.

Ser de mercat és una actitud que alguns dels nostres paradistes tenen des que eren ben petits; la majoria van aprendre l’ofici del pare, la mare, l’àvia o l’avi i han fet d’ell la seva professió. Per lloar aquesta tradició, Mercat de Mercats serà, enguany, l’espai per retre homenatge a aquells qui han estat tota una vida i diverses generacions dedicats a un mercat i que han sabut transmetre l’amor pel petit comerç dels seus barris.

Els comerciants dels mercats seran de nou els protagonistes i oferiran xerrades i demostracions per mostrar-nos que ells són uns veritables experts en la seva matèria.

Com a novetat, enguany hi haurà una única Aula per on passaran els cuiners més reconeguts i on, alhora, podrem gaudir de tot tipus de tastos i degustacions.

Com cada any, ens agrada que la comunitat que segueix les xarxes socials dels mercats ens posi cara i comparteixi moments no-virtuals amb nosaltres. Mercat de Mercats també és un punt de trobada per a bloggers, instagrammers i amants del món foodie en general. Durant el cap de setmana del 20 al 22 d’octubre podrem assabentar-nos de tot el que es courà a Mercat de Mercats a través dels diferents canals. Una visió 360º del que es viurà a l’avinguda de la Catedral.

Com sabeu, la nostra ciutat va viure un moment molt difícil aquest agost i no volem oblidar que tots i totes ens vam sentir vulnerables. Vam passar (i passem encara) el nostre dol, però Barcelona, tots nosaltres, ens vam saber aixecar i tornar a passejar pel cor de la ciutat. Un altre cop, vam omplir els carrers, les places i els mercats -com el de La Boqueria que va ser un dels punts centrals d’aquells dies- i vam tornar a ser positius, forts, valents i acollidors.

Vivim en una ciutat que molta gent enveja per la seva obertura, per la seva convivència sempre cordial envers el món i les altres cultures i, sobretot, per la pau i llibertat que es respira en els seus carrers.

Us animo a venir a aquesta festa dels mercats de la ciutat. Sortiu i compartiu els millors productes i el bon menjar en companyia d’amics i familiars, i degusteu els sabors propis i llunyans que ens apropen a altres cultures alhora que a la nostra. Un fet que ens distingeix i que a més ens ha donat un segell de qualitat i de reconeixement culinari. Tornem a viure l’essència d’anar a plaça i compartim tots junts un gran cap de setmana.

Montserrat Ballarín, Regidora de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *