Francesc Leyva i Eleuterio Galinsoga. Foto: Jordi Casañas /IMMB

“El nou Mercat de Sants és una nova oportunitat”

Per Eleuterio Galinsoga i Francesc Leyva

OPINIÓ.- Amb el Mercat de Sants a punt d’estrenar, un cop enllestida la seva reforma, tenim de nou una gran oportunitat per convertir el mercat en un dels motors econòmics i socials del barri on som. Aquest tren que passa per davant nostre no el podem deixar escapar.

Tots sabeu que aquests anys no han estat fàcils perquè la crisi l’hem viscut des del 2009 al mercat provisional. Hem vist canviar moltes coses. Però pensem que si hem arribat fins on som és perquè també nosaltres volíem canviar. També és cert, o almenys així ho creiem els que firmem aquestes línies, que si no haguéssim fet res, ara no tindríem aquesta oportunitat. I en el vell mercat hauríem hagut de tancar les persianes.

Les obres de l’AVE van dividir el barri, però ens vam posar a treballar i vam crear un servei a domicili. També vam creure que la proposta de reforma del mercat que teníem a les mans era l’oportunitat per dur un negoci adequat als nous temps, que és el que el nou mercat ens ofereix.

Ara estrenarem noves instal·lacions i serveis que han d’atraure nous clients: un aparcament que no teníem, un sistema de climatització, accés a peu pla i millors condicions que ens han de facilitar el treball als que ens dediquem a vendre.

Pensem que el mercat fa barri i ens hem posat a pensar en com millorem la relació amb els clients. Creiem que hem de prestar més atenció a com ens comuniquem amb ells, també per Internet i les xarxes socials. Els horaris són importants. La nostra intenció és obrir totes les tardes i ara hem de definir com adeqüem l’horari per donar un millor servei als clients i perquè també ens sigui rendible. Amb la reforma, hem revisat la combinació òptima de parades i l’hem ajustat. Cada mercat l’ha d’adaptar al seu públic.

Ara es presenten altres alternatives com la degustació, que pot ser viable en determinats mercats. Creiem que tots els comerciants hem de ser capaços, mentre defensem una manera de ser pròpia, per exemple la nostra especificitat a Sants, d’aprofitar iniciatives de tots els mercats de Barcelona perquè ens puguem beneficiar de noves propostes que milloraran la relació amb els nostres clients, els d’ara i els que han de venir. Des d’aquí convidem tots els professionals dels mercats de Barcelona a visitar les nostres noves instal·lacions.

Francesc Leyva (a l'esquerra) i Eleuterio Galinsoga Foto: Jordi Casañas
Francesc Leyva (a l’esquerra) i Eleuterio Galinsoga Foto: Jordi Casañas

 

Eleuterio Galinsoga és el president de la Junta de Venedors del Mercat de Sants i Francesc Leyva, coordinador de la Junta de Venedors del mateix mercat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *