exterior 03-02

El nou Mercat del Bon Pastor apostarà per l’eficiència energètica

exterior 03-02
Imatge virtual exterior de l’esborrany del projecte del nou mercat del Bon Pastor

L’avantprojecte del Mercat del Bon Pastor que porta a terme el despatx d’arquitectes AA25 comença a agafar forma i a ser una realitat. En aquest sentit, les noves instal·lacions ocuparan una superfície útil total de 780 metres quadrats i tindran una sala de vendes d’una vintena de parades.

Seguint el model Barcelona de remodelació dels mercats, està previst que s’hi incorporarà un
autoservei. L’equipament disposarà també d’un aparcament per a clients de l’autoservei i el
mercat, d’una nova zona logística de càrrega i descàrrega amb reserva de places de vehicles industrials i d’un espai dedicat a la brossa i el reciclatge. El magatzem serà independent de la zona de càrrega i descàrrega i tindrà un accés directe.

L’accés per als vianants es planteja principalment al llarg de l’eix determinat entre els carrers de Sant Adrià i Estadella. El nou Mercat de l Bon Pastor tindrà tres accessos directes que quedaran complementats amb un quart accés de connexió directa amb l’espai de l’autoservei, ja a l’interior de l’edifici. D’aquesta manera s’aconseguirà més facilitat d’interrelació comercial entre els dos es
pais.

Un dels aspectes més destacats del nou equipament és la incorporació de la màxima eficiència energètica en elements del mercat com ara la coberta o les façanes i amb la producció d’energia a través d’una bomba geotèrmica que assegurarà una bona climatització al mercat durant tots els mesos de l’any. A més, es pretén que el nou equipament sigui molt lluminós i que entri molta ll
um natural a l’interior de l’edifici.

Està previst que el projecte definitiu sigui aprova t a finals de l’any 2015 i que al llarg del 2016 es faci la licitació per a la construcció del nou equipament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *