El pla de remodelacions avança a bon ritme

Vista-aèria-del-mercat-de-Sant-Antoni

Mercats de Barcelona va seguir fil per randa el 2012 el seu pla de treball, tot donant el paper protagonista de les seves actuacions a les inversions per a la remodelació dels mercats barcelonins. Oferir unes instal·lacions renovades, confortables, amb nous serveis i operadors, més competitives, en definitiva, és l’argument més destacat de l’acció municipal i allò que explica la valoració cada cop més positiva que fan els ciutadans sobre els mercats.

Durant l’any anterior es va elaborar una programació econòmica per fer realitat el que el pla de remodelacions preveia i, sempre d’acord amb l’eix de la col·laboració publicoprivada, es van poder posar en marxa noves fases d’obres com les següents:

Sants: es va finalitzar la segona fase d’obres i es van fer els preparatius per a la tercera i última part. Es preveu que les obres puguin finalitzar en el termini d’uns 9 mesos aproximadament.

Ninot: completada la segona fase, que afectava l’estructura del mercat. Recentment han començat els treballs de la darrera part de l’obra.

Sant Antoni: Igual que en el cas anterior, es va enllestir la construcció dels murs perimetrals del mercat i es van fer treballs de recerca arqueològica. Cal subratllar,com en el cas del Ninot, que al mes de juny passat va començar la fase de construcció de la infraestructura del mercat sota rasant.

Encants-Fira de Bellcaire: Durant l’any passat es van enllestir les obres principals de la infraestructura i es va fer el procés d’aixecament de la coberta.

Guinardó: es van ultimar els preparatius perquè les obres poguessin començar al més aviat possible per part de Regesa, cosa que finalment ja és possible en l’actualitat.

Guineueta i Provençals: Els dos mercats van entrar en la recta final de les obres. Provençals ja ha fet la seva estrena i Guineueta està a punt per a la inauguració formal els pròxims dies.

Boqueria: Els treballs de construcció de l’aparcament subterrani i serveis per al mercat a la plaça de la Gardunya van poder prosseguir a bon ritme, de manera que es preveu que els pròxims mesos es pugui estrenar el nou espai. Amb tot, l’Institut de Mercats va avançar en els detalls del projecte de la nova fase d’ampliació del mercat a tocar de la Gardunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.