Nou mercat dels Encnats de Barcelona. Foto Jordi Casañas / IMMB

“Els Encants han mantingut sempre l’essència sense perdre de vista el present”

Opinió.

Per José Nebot.

Ja som tres les generacions de la família Nebot que hem dedicat les nostres vides al Mercat dels Encants. Els pioners van ser els nostres avis, seguits per la llarga i laboriosa trajectòria dels nostres pares i per la generació actual. Fins a tres famílies dedicades al negoci familiar.

Des de sempre, a la nostra família hem apostat plenament per aquest mercat. Per aquest estil de vida i aquesta manera de treballar únics i inconfusibles que representen els Encants, els quals, amb el temps, acaben formant part de tots els que hi hem vinculat les nostres vides.

Fa més de trenta anys que, a través de la nostra marca comercial Muebles J. Nebot, ens dediquem principalment al mobiliari per a la llar, encara que això no sempre ha estat així. De la mateixa manera que la resta dels nostres companys, ens hem vist obligats a submergir-nos en una evolució constant per tal d’adaptar-nos a les sempre canviants necessitats del mercat, que s’han de satisfer.

Amb el nou mercat es manté el concepte tradicional de la venda però es contextualitza en un entorn d’avantguarda

Gran part de la màgia i l’atmosfera atraient dels Encants rau en la capacitat que tenen de combinar passat i present, aleatorietat i distinció i esforços i recompenses, sense  deixar de mantenir sempre l’essència original ni perdre de vista el present.  D’aquí ve que ens calguin unes instal·lacions noves, una necessitat que finalment s’ha acomplert. I ho ha fet de tal manera que pot exemplificar perfectament aquesta filosofia: es manté el concepte tradicional i característic de la venda, però es contextualitza en un entorn d’avantguarda, visualment i pel que fa als equipaments.

Gaudir d’aquest nou espai representarà un element bàsic en la prolongació de la política de l’empresa familiar. Sempre hem apostat per una política de preus ajustats que busca un compromís perfecte en la complicada batalla per aconseguir una relació qualitat-preu òptima.

Per assolir-ho, hi han jugat molts factors. Aquest mercat sempre ha permès tenir una visió del procés de compravenda única, difícil d’extrapolar a diferents escenaris. Una afluència de públic excepcional amb una excel·lent quota de fidelització de la clientela, combinada amb una competència omnipresent, assoleix un entorn mercantil exclusiu.

El treball per transformar els Encants en un referent per a mercats d’arreu del món i en un reclam turístic de la capital, perquè els barcelonins i barcelonines se’n sentin orgullosos, ha estat ardu i complex, fruit d’anys de bona atenció i bons serveis i una meticulosa preocupació pel benestar del client per part de tots els venedors i personal del mercat. Finalment, s’ha aconseguit fugir de la imatge marginal de dècades enrere per arribar a una visió d’un mercat versàtil, accessible i atent a les necessitats reals de la població.

Per totes aquestes raons, per aquest excel·lent mercat, que té un gran passat i un futur prometedor, amb la fidelitat i la confiança dipositada pels nostres clients, avalada per la perseverança i la bona feina feta, podem seguir amb aquesta gratificant aventura que representa continuar dia a dia de cara al públic.

José Nebot. Foto Jordi Casañas / IMMB
José Nebot. Foto Jordi Casañas / IMMB

José Nebot és secretari de l’Associació de Venedors del mercat dels Encants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *