Els mercats de Barcelona es projecten al món

Barcelona concep els seus mercats com a espais socials i centres de dinamització comercial i econòmica de proximitat. Per aquesta raó, ja fa anys que diversos països s’interessen per la seva administració i els continuen visitant per aprendre de primera mà.

En els darrers mesos, l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona va rebre una delegació del govern municipal de Tunis que va visitar els mercats de la Llibertat i de l’Abaceria Central, al barri de Gràcia, perquè poguessin comparar l’impacte d’una remodelació en un espai delimitat per una plaça amb la situació d’un mercat que es troba en la fase prèvia a la renovació. Aquest estiu, una delegació de Johannesburg va visitar els mercats del Ninot, Sant Antoni, la Boqueria i Santa Caterina buscant assessorament pels mercats de Sud Àfrica.

Els mercats de la ciutat també han rebut grups internacionals d’estudiants que s’han interessat pels seus productes o la seva administració. És el cas d’un grup provinent de Mèxic que va visitar el Mercat del Ninot atret pels seus espais de degustació o un grup coreà interessat en el producte de qualitat i proximitat del mercat de La Boqueria.

Aquest no ha estat l’últim contacte que ha tingut Corea amb els mercats de Barcelona, ja que la cadena de televisió ‘Yes TV’ ha produït un reportatge als mercats del Ninot i de Sant Antoni sobre la prevenció i gestió en cas d’incendi.

Des de França, i per celebrar el Dia Mundial de la Tapa, el passat 15 de juny, els xefs francesos Xef Damien i Xef Christophe van visitar el mercat de la Boqueria i hi van escollir productes que més tard van utilitzar per a crear tapes innovadores a París.

D’altra banda, els Mercats de Barcelona participen també del projecte europeu ‘Heritage’, que presenta una comparativa entre la remodelació de dos mercats: el del Born -ja acabat- que va canviar el seu ús per convertir-se en un centre cultural i de recuperació de la memòria històrica i el de Sant Antoni -actualment en obres-. El projecte es basa en l’estudi de dos dels ‘mercats del ferro’ de la ciutat on l’arquitectura ha hagut de respectar el seu disseny original en ambdues remodelacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.