p. 3_Boqueria

Els Mercats de la Boqueria i del Poblenou fan anys

Els mercats són i estan plens d’història, i és que enguany dos mercats de la ciutat arriben a xifres rodones – i ben altes – i ho celebraran per la porta gran amb els seus clients i clientes.

El Mercat del Poblenou s’enfila fins als 130 anys d’història mentre que l’emblemàtica Boqueria, al bell mig de la Rambla, celebra el 180è aniversari. Per commemorar-ho, els dos mercats han programat una agenda d’activitats i tallers ben completa perquè veïns i veïnes del barri s’acostin a la celebració.

La Boqueria ens proposa una sèrie  d’iniciatives al llarg dels propers mesos. La cuina serà la protagonista d’aquestes en forma de converses, tallers, tastos, receptes, i exposicions.  Xefs, bloggers, escriptors i artistes reconeguts són un exemple de totes les figures que se citaran al llarg d’aquest 2020 al mercat per commemorar els seus 180 anys. Us ho perdreu?

Per la seva banda, el Mercat del Poblenou ofereix també un seguit d’activitats al llarg de tot l’any. Una botifarrada popular va donar el tret de sortida a la commemoració durant el mes de novembre, i és que durant el Carnaval, el mercat s’ambientarà en l’any 1925. Roses per Sant Jordi per a tots els clients i clientes que s’acostin al mercat, Castanyada, i vedella al carrer que serà l’encarregada de tancar la celebració.

I les efemèrides no acaben aquí; 2020 ens porta els aniversaris de dos mercats que, tot i no arribar al segle, ho celebraran com toca. D’una banda el Mercat de la Guineueta en fa 55, i de l’altra el Mercat de Montserrat arriba als 60 anys. També celebrarem aniversaris d’algunes remodelacions de mercats: el Mercat del Clot, per exemple, ja fa un quart de segle que va ser renovat íntegrament; el del Ninot tot just en fa 5; el de Santa Caterina celebrarà els 15 de renovació i el de la Llibertat complirà la desena.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *