Foto StAndreu 1_p.3

Els mercats de Sant Andreu i l’Abaceria avancen cap a la seva remodelació

Durant el mes de gener es va completar l’enderroc del Mercat de Sant Andreu, a la plaça del Mercadal al cor històric del barri de Sant Andreu de Palomar. La previsió és que les obres del mercat definitiu comencin a l’estiu i tinguin una durada d’un any i mig, de manera que a finals de 2020 es pugui fer el trasllat del mercat provisional al definitiu.

El futur edifici, que serà remodelat totalment, millorarà notablement la integració amb l’entorn, a la singular plaça, gràcies a una estructura transparent de vidre en els murs perimetrals del mercat que facilitaran la connexió entre l’interior i l’exterior i en què l’activitat comercial de les parades serà ben visible des de fora de l’edifici.

Actualment el mercat provisional funciona a ple rendiment en el mòdul situat al carrer Sant Adrià, entre els carrers Segre i d’Otger. Allotja 18 comerciants alimentaris i 6 no alimentaris i estarà operatiu mentre durin les obres de reforma a l’antic mercat.

Per la seva banda, el Mercat de l’Abaceria va començar la seva desconstrucció el mes de gener i està previst que les obres d’enderrocament acabin a l’estiu. Del mercat original se’n conservarà únicament l’estructura metàl·lica de l’edifici que està catalogada patrimonialment.

Els treballs han començat amb la retirada dels residus especials i la maquinària de climatització, el buidat i desmantellament de l’interior del mercat incloses les parades, i la retirada de la coberta. Posteriorment, es procedirà a l’enderroc dels elements alts, sostres i parets, i també del paviment i solera de tot el solar. Finalment, es procedirà al tancament i adequació del solar.

D’aquesta manera, l’espai quedarà net i tancat, per tal de començar les obres de construcció del mercat definitiu en el primer trimestre de l’any 2020 tal i com estava previst. Actualment, podeu trobar als paradistes de l’Abaceria a un mercat provisional situat al passeig de Sant Joan.

Cal destacar també que, el Mercat de la Vall d’Hebron, actualment en remodelació, està finalitzant les seves obres. Quan s’acabin, s’haurà ampliat per la part posterior i s’hauran renovat les plantes baixa i -1. A més, hi ha també el projecte de construir un hort urbà a la coberta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *