Obres Abaceria

Els mercats es renoven

Durant els darrers mesos els mercats de Barcelona han seguit renovant-se. Alguns d’ells han seguit amb les diverses fases de remodelacions integrals, com el de Sant Andreu o l’Abaceria, d’altres han inaugurat nous espais a les seves instal·lacions, com és el cas de la nova aula a la Boqueria, o han incorporat nous sistemes d’eficiència energètica com és el cas de Sants. A continuació us detallem les diverses actuacions que han tingut lloc als mercats durant els últims mesos:

Mercat de l’Abaceria

Durant el mes de novembre es va donar totalment per finalitzat el procés de desamiantat del mercat. Les obres continuaran doncs, durant les properes setmanes, amb l’enderroc de la façana perimetral.

Entre els treballs que s’hi han fet, està la presa de mostres per laboratori, que han donat un resultat negatiu de presència de fibres, i l’inici dels treballs pel desmuntatge de la bastida que conformava el confinament.

Mercat de la Mercè

Aquest mercat ha remodelat recentment la seva façana principal. Actualment s’està treballant en el procés d’una nova retolació de les parades.

Cal destacar també la substitució de la plataforma elevadora per un muntacàrregues al Mercat de les Corts i l’enderroc de sis parades exteriors per a la reposició de l’espai urbà al Mercat de Felip II. A més, durant els darrers mesos, el Mercat de Sants ha renovat el seu enllumenat per llums equivalents de tipus LED per avançar en les millores de sostenibilitat de l’edifici i les instal·lacions. Pel que fa als mercats d’Horta i Montserrat, des de l’Institut Municipal de Mercats s’està treballant en els projectes de remodelació futura.

Mercat de Sant Antoni

El recent remodelat Mercat de Sant Antoni, treballa actualment en la renovació de la sala polivalent, situada a la zona de Fossat. Es preveu que la finalització de les obres siguin aquest mateix mes de desembre de 2020.

Mercat de Sant Andreu

El mercat segueix la seva remodelació integral, amb una finalització prevista per al quart trimestre de 2021. El futur disseny busca integrar-se en l’entorn, la plaça del Mercadal, per la qual cosa tindrà una estructura de vidre. El futur mercat tindrà 18 operadors alimentaris i sis no alimentaris. A més, hi haurà un edifici a la porxada perimetral de la plaça on s’allotjaran els comerços no alimentaris, les oficines i una sala d’actes.

Mercat de la Boqueria

El Mercat de la Boqueria va posar en marxa el passat mes d’octubre, l’Espai Boqueria, la nova sala de formació i divulgació dels productes del mercat, la cuina de proximitat, i la gastronomia de Barcelona. La Boqueria continua reforçant així la relació amb els veïns i veïnes de Barcelona i la seva àrea metropolitana i el seu paper com a referent dels professionals de la restauració i dels aficionats a la gastronomia.

La inauguració de l’Espai Boqueria forma part de les accions previstes a la Mesura de Govern sobre el Mercat de la Boqueria presentat pel consistori al febrer de 2017 i, singularment, de l’estratègia d’esponjament que s’està duent a terme al mercat en els darrers anys amb la idea de “Crear places dins la Plaça”. Aquestes accions han de permetre que la Boqueria esdevingui un espai més amable i confortable per a la compra quotidiana del veïnat. Ara per ara, l’enderrocament de diverses parades del mercat ha permès crear dues places en l’interior del mercat al quadrant nord i sud del costat Llobregat, a més de l’Espai Boqueria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *