Joan Oller. CEO. Join Arquitectura Interior. Foto: Join Arquitectura Interior.

Els mercats estan molt vius

OPINIÓ. Joan Oller. Els mercats sempre han estat un dels elements centrals de qualsevol ciutat. Si més no, són referents arquitectònics i tecnològics, espais on pots gaudir mentre compres. No és només un punt d’intercanvi econòmic, un mercat és un element que uneix el poble. Tot i això, hi ha hagut molts canvis a la societat que han acabat per treure importància al mercat i han marcat un canvi en els hàbits de compra. Encara recordo la iaia Rosa, com anava tot sovint a la plaça a comprar els ingredients per cuinar-me els millors macarrons que he menjat mai. De fet, alguna vegada la vaig acompanyar de petit i veia com parlava amb el carnisser o el peixater. Més que venedors, eren amics.

Han passat molts anys d’això i hem creat una societat on amb prou feines parem per agafar aire. I en aquest batibull de feina, sobreinformació i presses, perdem moltes coses, sobretot els petits detalls. He passat moltes hores anant a comprar al supermercat. Hi falta alguna cosa. Allà no puc anar a comprar un paquet de pernil i que el senyor Eduard Escofet m’ajudi a escollir el millor per quedar bé amb els meus convidats. No hi puc comprar mig quilo de pomes i que el senyor Lluís Macià em recomani l’últim restaurant que acaben d’obrir a la cantonada. A les grans superfícies els falta ànima. Els mercats, en canvi, en tenen de sobres.

És per això que crec en el bon futur dels mercats. Hi ha propostes molt atractives que s’estan modernitzant. La qualitat del producte, les degustacions o el tracte personal són elements diferenciadors que s’han d’aprofitar per fer atractiu el mercat de cara a les noves generacions. Mentrestant, ningú no podrà esborrar el somriure que sempre llueixo quan compro al mercat. Motiu? No estic rodejat de venedors, sinó d’amics.

Joan Oller. CEO. Join Arquitectura Interior. Foto: Join Arquitectura Interior.

Joan Oller. CEO a Join Arquitectura Interior.
www.arquitecturajoin.com

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.