Gran recapte 1 pàg. 6

Els mercats mostren la seva vessant solidària

Els mercats de Barcelona han estat des de sempre escenari de diverses campanyes de responsabilitat social. Aquests últims mesos, han estat varis els que han participat en diferents iniciatives. N’hi ha algunes que es repeteixen.

Aquest any ha arribat la campanya Bolígraf solidari, promoguda per la Fundació Disgrup, als mercats de Barcelona. Els voluntaris de la Fundació van estar el passat 29 i 30 d’octubre al Mercat del Ninot i el 10 i 11 de novembre al Mercat de la Concepció. Anteriorment, la Campanya Bolígraf Solidari ja l’havíem pogut veure a diferents localitzacions de Barcelona. La campanya consisteix en la venda de bolígrafs al preu d’1 euro, per contribuir a la millora de les condicions de vida de persones amb discapacitat. Durant els últims mesos aquesta campanya, a part dels Mercats del del Ninot i de la Concepció, també s’ha fet al Mercat de Sants.

Amics de la Llar, que també ha estat present en diversos mercats, és una fundació sense ànim de lucre amb l’objectiu de connectar estudiants amb gent gran que vol companyia. És a dir, Amics de la Llar, ofereix allotjament a joves a canvi de companyia a persones grans que demanen no estar soles, sobretot a les nits.

En la mateixa línia que l’anterior, Mercats de Barcelona ha participat en la iniciativa Llibre solidari: L’objectiu d’aquesta campanya és la d’ajudar a persones grans amb mancances econòmiques. D’aquesta manera, aquesta iniciativa ha participat en diversos mercats venent llibres amb el propòsit d’ajudar a gent gran que ho necessita.

L’associació Fundació Diabetis Zero té com a objectiu recol•lectar fons per la investigació de la diabetis. Han estat diverses vegades instal•lats als Mercats de Barcelona, l’última vegada, el mes de novembre al Mercat de Sants.

Posa’t la gorra, iniciativa promoguda per l’AFANOC, ja és el novè any que ha col•laborat amb Mercats de Barcelona per a desenvolupar algunes accions de la seva campanya contra el càncer infantil.

El Pare Manel i diversos voluntaris de la seva Fundació van visitar el Mercat de Montserrat per recol•lectar fons mitjançant la venda d’unes bosses de roba dissenyades per ells mateixos. La Fundació Pare Manel és una institució sense ànim de lucre, arrelada als barris de Verdum i Roquetes de Barcelona, que desenvolupa i lidera projectes d’acció social i per a persones, infants, joves i famílies que estan en situació de major vulnerabilitat.

El dia 25 de novembre, Dia internacional contra la violència de gènere, al Mercat de Sagrada Família, Mercat de la Barceloneta i Mercat de Provençals s’hi van instal•lar estands informatius als seus recintes i es van repartir bosses amb el lema “Construïm barris lliures de masclisme!”. Aquesta acció s’engloba dins la Campanya BCNAntimasclista promoguda per l’Ajuntament de Barcelona.

També en aquesta línia, el Mercat de la Trinitat Nova, es va sumar a aquesta campanya en un acte on van participar personalitats del món del cinema, el teatre i la comunicació. La iniciativa va consistir en fer una fotografia a tots els participants amb un cartell facilitat per l’Associació de Comerciants de la Trinitat Nova per mostrar el rebuig a la violència masclista.

El primer cap de setmana de desembre va tenir lloc el Gran Recapte d’Aliments. Consisteix en una iniciativa que té com a objectiu la recollida d’aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària. Aquesta campanya també serveix per donar a conèixer la situació que travessa aquest grup arran de la crisi econòmica.

El diumenge 17 de desembre, la Marató de TV3 va dedicar la seva 26a edició a les malalties infeccioses greus. Diversos mercats s’han sumat a la iniciativa amb diferents accions. El 2 de desembre el Mercat de Lesseps va organitzar una botifarrada amb mongetes per fer un recapte per la causa. També hi va participar el Mercat de La Llibertat, que va organitzar una escudella solidària on també s’hi van recaptar fons per La Marató.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *