Mercat-de-la-Guineueta-remodelat

Els mercats no s’aturen

Mercat-de-la-Guineueta-remodelat

El ritme dels mercats no s’atura malgrat la forta crisi econòmica que sacseja les llars barcelonines. Sostenibilitat i producte fresc, relacions i cohesió social, proximitat i professionalitat, productes saludables i atenció personalitzada són alguns dels valors i pilars bàsics d’aquest model comercial que presumeix d’una sòlida estabilitat. Les dades així ho mostren:  el 73% dels comerciants tenen una antiguitat de més de 10 anys i el 70% considera mínim el risc de tancament; el nombre de visitants es manté al llarg dels anys, i tot i que el nombre de parades de producte fresc ha disminuït lleugerament amb el temps, s’ha reduït molt més  el nombre de parades vacants, és a dir,  la superfície dels mercats s’ha optimitzat i això ha generat mercats més dinàmics, moderns, oberts, amb més vida i amb parades consolidades com a oportunitats clares de negoci.

Per aquesta raó, l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB) hi continua invertint amb l’objectiu de continuar cuidant i potenciant aquest model comercial que crida l’atenció arreu del món, amb remodelacions, incorporació de nous serveis, millores en les estructures físiques…

Per la seva banda, els paradistes amb un gran esforç, creativitat, imaginació, voluntat d’innovació i visió empresarial s’adapten als nous temps i a les noves tendències. Parades transparents i modernes, promocions específiques per a cada barri, obertura de les parades a la tarda, nous productes… El mercat i els seus professionals es regeneren i es transformen sense perdre la seva essència de centre de negoci, de punt de trobada i relacions socials i de revitalització del barri.

El mercat és el comerç del passat, però sobretot del present i del futur, i l’esforç i voluntat de millora han de continuar a l’alça per seguir cuidant entre tots i totes un dels pilars del nostre patrimoni: els mercats municipals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *