Els mercats se sumen a la lluita contra el càncer

La xarxa de mercats municipals de Barcelona compta amb un gran historial d’actes, esdeveniments i col·laboracions solidàries amb diferents entitats relacionades amb l’ajuda social. En aquest context, la Setmana Catalana de la Prevenció Contra el Càncer, organitzada per la Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer (FECEC), ha aterrat al Mercat de la Guineueta.

No és la primera vegada que l’entitat escull un mercat barceloní com a escenari de presentació d’aquesta campanya anual, ja que, sota el lema “Menja sa i mou-te”, el mercat es converteix en l’escenari perfecte per promoure una dieta de qualitat i saludable, imprescindible en la prevenció del càncer.

Per a aquesta ocasió la FECEC ha convidat els alumnes de 3r i 4t d’ESO del barri de la Guineueta a anar al mercat i a participar als tallers educatius, de cuina i d’activitat física que hi ha organitzat.
Així, els adolescents han pogut ballar Zumba i practicar Animal Fit en un ambient ben diferent al que normalment es practiquen aquests esports. A més, també han participat en un taller de cuina saludable a càrrec del cuiner Isma Prados i han participat d’un taller sobre el codi europeu contra el càncer. A més, han visitat el mercat per conèixer millor els aliments que se’ls recomana des de la FECEC.

Per la seva banda, el Mercat de les Corts també ha mostrat la seva cara més solidària participant en la campanya ’Para los Valientes’ de l’Hospital Sant Joan de Déu. Es tracta d’una acció per recaptar fons per a la construcció del nou Centre Pediàtric de Càncer de la clínica. Per aquest motiu les persones que han visitat el mercat han pogut pintar-se la cara amb les dues línies que identifiquen la campanya i aportar el seu granet de sorra en una de les diverses guardioles que hi havia a l’edifici.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.