Els mercats són sostenibles

Mercats que han incorporat mecanismes sostenibles

  • Climatització durant tot l’any, tant estiu com hivern, gràcies a unes pantalles i canonades que aprofiten l’energia geotèrmica  del subsòl, és el cas del Mercat de Sant Antoni.
  • Classificació energètica “A” gràcies a les millores de sostenibilitat de l’espai i al tractament de pell de l’edifici, juntament amb les mesures de comportament actiu del conjunt de les instal·lacions com per exemple el Mercat de Bon Pastor
  • Il·luminació led de l’espai per tal de millorar l’eficiència energètica i el manteniment de la instal·lació, com per exemple, la del Mercat de la Boqueria o de Bon Pastor. En el cas de la Boqueria, des de la implementació el consum ha baixat més d’un 60%
  • Aprofitament aerotèrmic, la recuperació d’energia entàlpica, la generació de microclimes en locals de gran alçada i la utilització d’elements de captació solar fotovoltaica com és el cas del remodelat Mercat de Bon Pastor.
  • Maquinària per al reciclatge del gel com al Mercat de Sants.
  • Hort urbà a la coberta d’uns 1.400m2 com és el cas del nou Mercat de la Vall d’Hebron

Barcelona ZBE

Des de principis d’any està en funcionament la Zona de Baixes Emissions de Barcelona. Per evitar una major contaminació a la ciutat, les restriccions de trànsit de la ZBE són vigents els dies laborables, de dilluns a divendres, de 7.00 a 20.00 hores. De nit, els caps de setmana i els dies festius tots els vehicles hi poden circular.

Com arribar als mercats?

Des dels Mercats de Barcelona et proposem diverses alternatives per anar a comprar amb un altre mitjà de transport més sostenible. Bus, Metro, Tram, Bicing… la ciutat t’ofereix diverses alternatives al cotxe que us acostaran als mercats de la ciutat.

Amb el bus o el metro podràs arribar a qualsevol mercat, i et deixarà pràcticament a la porta. També pots accedir-hi amb Tram, com és el cas del Mercat del Besòs. I si ets del que els agrada moure les cames per anar-hi, als mercats de Poblenou, Sants o la Barceloneta, entre d’altres, podràs arribar-hi amb Bicing i estacionar ben a prop.

Per conèixer les diverses combinacions de transport, podeu consultar el nostre web: barcelona.cat/mercats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.