Botiga al nou mercat dels Encants Foto: IMMB

Els nous Encants atreuen setmanalment 150.000 persones

Les parades han incrementat la seva facturació entre un 10% i un 50%

Unes 150.000 persones visiten setmanalment el nou mercat dels Encants de Barcelona. Aquesta xifra suposa un important augment respecte al nombre de visitants de l’antic mercat, per on passaven unes 90.000 persones cada setmana. Divendres i, especialment, dissabte, en què es tripliquen les xifres d’assistència, són els dies de més afluència de públic i la franja horària amb més persones al mercat és la que va de les 11 a les 13.30 h al matí, i de les 17 a les 19 h a la tarda.

Botiga al nou mercat dels Encants Foto: IMMB
Botiga al nou mercat dels Encants Foto: IMMB

Aquestes són algunes de les dades més destacades del primer balanç fet per Mercats de Barcelona arran de la inauguració del nou espai comercial de la ciutat el passat mes de setembre.

Davant d’aquest augment del nombre de clients, es preveu un increment del volum de facturació respecte a les previsions inicials. Les parades, per la seva banda, han incrementat la seva facturació entre un 10% i un 50% i les botigues entre un 50% i un 100%. Una minoria de comerciants ─entre el 10% i el 15%─ no ha incrementat les seves vendes.

Cal destacar que la major part del públic nou procedeix de Barcelona i la seva àrea, encara que també hi ha hagut un destacable increment del nombre de turistes que s’acosten al nou mercat. En aquest sentit, el regidor de Comerç, Consum i Mercats, Raimon Blasi, considera: “Podem estar contents de l’èxit que està tenint el nou mercat, sobretot perquè han pogut seguir venint els clients de tota la vida i apareix una clientela nova amb un perfil jove, i alhora hem pogut veure la presència de turisme, que també facilita el que buscàvem, posar en valor els entorns de la plaça de les Glòries”.

Nous llocs de treball 

Una altra dada important que s’ha detectat en aquestes primeres setmanes de funcionament del mercat és un increment del nombre de llocs de treball. Si a l’antic mercat s’havien comptabilitzat 707 treballadors per als 283 establiments que hi havia, ara al nou mercat s’hi han incorporat 75 nous llocs de treball directes en diferents activitats comercials.

Millores a l’interior i a l’exterior del recinte

Pel que fa a les actuacions de millora en l’equipament, l’empresa constructora del nou mercat ja ha revisat els punts de la coberta que encara presentaven alguna petita filtració d’aigua. Per la seva banda, l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB) ha reforçat el sistema de subministrament d’aigua als sanitaris per abastir la gran quantitat de públic i ha instal·lat paravents a les plantes intermèdia i superior per millorar el confort dels visitants i dels comerciants.

També s’està treballant en la instal·lació de tendals de sol i pluja en algunes botigues a la part pròxima a l’avinguda Meridiana, i s’està fent un reforç de la senyalització en diversos punts del mercat per millorar l’orientació dels usuaris en el recinte. En aquest sentit, s’està millorant la il·luminació i s’han col·locat uns vinils amb fotografies de l’antic mercat. A més, recentment, s’ha inaugurat un nou restaurant que reforça l’oferta gastronòmica que ofereix el nou equipament situat a les Glòries.

 

3 thoughts on “Els nous Encants atreuen setmanalment 150.000 persones

 1. Bon dia !!
  Som una empresa que fabrica salses i olis de oliva.
  dins de la oferta del mercat,cap la possiblitat de posar-hi una paradeta de venta d’olis?
  si es afirmatiu,ens agradaria que algu es poses en contacte amb nosaltres — manel —

  1. Hola
   Mercats de Barcelona es posarà en contacte amb vosté en breu per informar-lo. Moltes gràcies.

   Departament de Comunicació.
   Mercats de Barcelona.

 2. Vergonyós el cost de l’edifici dels Encants a l’erari public! . Demano un referendum als ciutadans abans de gastar en edificis de luxe!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.