Nou mercat dels Encnats de Barcelona. Foto Jordi Casañas / IMMB

Els nous Encants s’obriran amb totes les garanties

L’obertura dels nous Encants Barcelona es farà tot oferint les garanties necessàries tant perquè s’hi pugui desenvolupar l’activitat dels comerciants com per a l’ús de les instal·lacions per part dels ciutadans. Arran de les incidències causades per les pluges de gran intensitat que van caure a Barcelona a començaments de juny, es van detectar deficiències en el sistema de desguàs d’aigües pluvials.

L’informe de peritatge elaborat per l’Institut de Dinàmica Fluvial i Enginyeria Hidrològica de la UPC, que ha rebut l’Ajuntament de Barcelona, ha revelat insuficiències en la xarxa de drenatge de l’edifici i recomana dotar la coberta de nous dispositius de captació d’aigua. El projectista i l’empresa constructora assumiran la inversió addicional de 240.000 euros que requereix la modificació del projecte per reparar el sistema de drenatge. L’Ajuntament de Barcelona reitera que només recepcionarà l’obra quan es certifiqui que compleix tots els estàndards de qualitat exigits.

Un cop s’hagin aplicat les noves mesures proposades per a la millora de la recollida i desguàs d’aigües pluvials, amb les garanties necessàries tant per als comerciants com per als ciutadans, es decidirà el moment formal de l’obertura de les noves instal·lacions. La data s’acordarà amb els comerciants.

Els Encants de Barcelona són un mercat únic pel tipus de producte que s’hi ven i donen servei a la ciutat i a tot Catalunya. Fins ara, aquest mercat rep una mitjana de 90.000 visitants a la setmana en els quatre dies de venda (dilluns, dimecres, divendres i dissabte de 9 a 16 hores). Un cop s’obrin les noves instal·lacions, s’ampliarà l’horari des de les 9 del matí fins a les 20 hores els mateixos dies. Això representa un 16% més d’hores de venda. Aquest mercat té una facturació anual d’uns 35 milions d’euros i genera 700 llocs de treball directes en 283 negocis.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.