Els nous Encants tindran un restaurant i sis locals de menjar i beure

L’IMMB treurà a concurs a l’adjudicació de l’espai per a un restaurant als nous Encants, amb superfície de 200 metres quadrats. També té previst ofertar espais per als sis locals de menjar i beure, que tindran unes dimensions cadascun de 20 metres quadrats.

DSC0331-640x409

El nou recinte dels Encants de Barcelona – Fira de Bellcaire va oferint mostres del que seran les seves formes definitives. De mica en mica, les diferents parts de la coberta s’aixequen amb l’ajut d’enormes elevadors i es preparen els espais que ocuparan les parades a les noves plantes. El nou edifici, seu ja definitiva i estable per a uns Encants que sempre han estat protagonistes per la seva provisionalitat, vol ser un nou referent a les Glòries. Tant és així que Mercats de Barcelona prepara els tràmits per a un concurs l’objectiu del qual és atreure l’atenció per ubicar-hi un espai de restauració de qualitat.

L’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB) té previst convocar el concurs públic per a la presentació d’ofertes abans de finals d’any. Les claus: l’adjudicació d’un espai de 200 metres quadrats dedicat a restauració. En el mateix concurs, s’oferiran  6 espais més de 20 metres quadrats cadascun destinats a menjars i begudes.

Espai independent de l’horari del mercat

L’àrea per a restaurant disposarà, a més de la superfície destinada pròpiament al local,  de 90 metres quadrats més d’altell i un soterrani de 150 metres quadrats. Estarà situada a la planta d’accés al mercat, amb façana al carrer Castillejos, i l’establiment podrà obrir de forma independent de l’horari del mercat dels Encants.

L’Institut de Mercats considera que tant la superfície destinada a aquest espai com la seva situació i característiques el converteixen en un punt molt atractiu per ubicar-hi un servei de restauració, tal com ja s’ha fet en altres mercats (alimentaris) de Barcelona, com per exemple al Mercat de Santa Caterina amb el restaurant Cuines, o al mercat de les Corts amb el Bisaura.

Àrees per a menjar i beure

El concurs públic també oferirà sis espais més de 20 metres quadrats cadascun per a la ubicació d’establiments de menjar i beure. Podran ser de diverses modalitats, que van des de menjars preparats per consumir al moment fins a menjar per emportar (take away). Els clients podran fer les consumicions en el mateix local o bé en una àrea de descans (food street) amb taules i barres a la zona que fa de mirador del mercat, a la planta superior, davant del Teatre Nacional.

Les noves ofertes sortiran a concurs ─obert a tothom─ al llarg de l’últim trimestre d’aquest any. L’objectiu de l’Institut de Mercats és seleccionar els millors professionals o empreses per a l’explotació dels nous establiments. El concurs donarà a conèixer el plec de condicions que hauran de reunir els candidats i els terminis per a la presentació de la documentació necessària.

Obertura dels Encants per la primavera del 2013

El nou edifici que acollirà els paradistes dels Encants, i que també oferirà nous espais, està actualment en la seva fase final de construcció, al solar delimitat pels carrers Castillejos, l’avinguda Meridiana i la plaça de les Glòries. Es preveu que s’obrirà al públic per la primavera del 2013.

La superfície del nou mercat serà de 35.440 metres quadrats (l’actual de Glòries en té 14.000). Disposarà d’un aparcament subterrani amb capacitat per a uns 300 vehicles, i una planta per a càrrega, descàrrega i serveis del mercat.

Els nous Encants són fruit d’un acord, que data del mes d’abril del 2008, entre l’Institut de Mercats i l’Associació de Comerciants sobre el trasllat de les activitats i la construcció d’un  nou recinte. El disseny de l’edifici ha previst que l’activitat comercial es faci sota l’aixopluc d’una gran coberta, però sense tancaments exteriors.

A la planta a nivell de carrer s’hi ubicarà una part important de l’oferta comercial, formada per establiments i la subhasta, a més dels serveis d’oficines, sanitaris i una sala polivalent. Serà un espai obert, ja que no hi haurà mur de tancament, amb façana principal a l’avinguda Meridiana i plaça de les Glòries i connexió amb la xarxa de transport públic. Sí que hi haurà un tancament del perímetre dels Encants per a la seguretat de la instal·lació en els horaris en què no estigui obert el mercat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.