Educatius 1

Els programes educatius s’adapten a la nova normalitat

La covid-19 ha afectat a pràcticament tots els àmbits de la societat, i ni els mercats ni l’educació en són una excepció. És per això que els programes educatius dels Mercats de Barcelona s’han volgut adaptar a la nova situació oferint, per al curs 2020-2021, quatre maneres diferents de fer visites als equipaments:

• Visites Presencials als Mercats de Barcelona: visita dinamitzada amb els protocols d’higiene i seguretat establerts on l’alumnat accedirà als Mercats de Barcelona per conèixer de ben a prop la seva tasca social i comercial. És necessària inscripció prèvia.

• Visites en streaming: l’alumnat a l’aula i la persona dinamitzadora al mercat! Una nova oferta per seguir oferint a tot l’alumnat la possibilitat de conèixer en directe la feina social i comercial que porta a terme el mercat. És necessària inscripció prèvia.

• El mercat des de l’escola: Activitat dinamitzada que acostarà l’alumnat al món dels mercats.

• Aprenentatge i Servei: ‘Mercats per la porta gran’ i ‘Menja’t el món’ tenen un objectiu comú: realitzar una acció comunitària entorn els mercats, gent gran i persones nouvingudes, que faciliti la inclusió i cohesió social del barri.

Tot i la incertesa que provoca la situació actual, 25 escoles s’han apuntat, de moment, a la visita presencial als mercats municipals -amb un total d’unes 50 visites aproximadament, ja que cada escola pot reservar més d’una visita. A més, 7 escoles s’han inscrit als programes APS que començaran el segon trimestre escolar, apostant per aprendre mentre es gaudeix al mercat.

A aquestes xifres s’hi han de sumar les escoles que van anul.lar les seves visites el curs passat a causa de la covid-19 i que les recuperaran al llarg d’aquest any. Es tracta de 36 escoles que sumaran unes 70 visites aproximadament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *