Vall Hebron_centrals

En marxa obres a 30 mercats de la ciutat

Durant els darrers i els propers mesos, l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona, està duent a terme actuacions de diverses magnituds, que van des de petites reformes que han finalitzat o ho faran properament, fins a grans remodelacions amb mesos de durada.

L’objectiu d’aquestes actuacions és el d’actualitzar i millorar les instal·lacions dels mercats, i així poder mantenir el seu funcionament adequadament o adaptar-se a nous paràmetres de sostenibilitat. En aquest sentit, durant el segon semestre estan en marxa grans actuacions en cinc mercats de la ciutat: la Boqueria, Besòs, Galvany, Carmel i Mercè.

A més, també s’estan executant millores de les instal·lacions a nivell d’accessibilitat i sostenibilitat a d’altres mercats. En les xarxes de drenatge als mercats de la Concepció, Sarrià i Sants, i en millores en els accessos – que van des de vestíbuls a portes i entorns – als mercats de la Marina, Felip II, la Guineueta, Sant Antoni, la Boqueria, Les Corts, als Encants – Fira Bellcaire i a Canyelles. D’altres mercats s’estan millorant des del punt de vista sostenible – sobretot actuacions que impliquen un estalvi energètic dels equipaments i/o millores de sostenibilitat – com el de Sant Antoni, el Ninot, Sant Martí, Santa Caterina, Lesseps, Llibertat, Ciutat Meridiana, La Mercè, Montserrat, Sagrada Família, la Boqueria i Les Corts. Als mercats de les Corts i dels Encants – Fira Bellcaire s’estan duent a terme actuacions de modernització o millora dels elevadors i als del Carmel, Sant Gervasi, Vall d’Hebron, la Boqueria i Canyelles, actuacions de millora o potenciació comercial.

A banda d’aquestes actuacions, de menor o major magnitud en cadascun dels casos, estan en marxa els projectes de remodelació dels mercats de Sant Andreu, Abaceria, Bon Pastor i Vall d’Hebron. Aquests dos últims s’estrenaran durant aquesta tardor amb una festa d’inauguració. A més, aquest any han estat aprovats els projectes de remodelació dels mercats d’Horta i Montserrat amb l’objectiu també de millorar les instal·lacions.

Per últim, el Mercat de Núria està previst que es posi en marxa a finals de 2019 després de l’adjudicació d’un operador en règim d’autoservei que garanteixi l’abastiment de la zona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *