Enamorada dels mercats i el seu ambient

El meu nom és Sandra, sóc barcelonina i em dedico a organitzar esdeveniments. Sempre m’agrada dir que: “Sóc una addicta –en el bon sentit- al consum de producte fresc” i per això sempre he anat a comprar als mercats de Barcelona. Un mercat autèntic és on va la gent del barri a comprar de tota la vida. M’encanta cuinar, menjar matèries primeres que estiguin ben fresques. Fins i tot quan viatjo, busco aliments que siguin de mercat de veritat.

Des de molt petita la meva mare ja em va inculcar l’art d’anar a comprar a “la plaça”, i al seu costat -en aquell temps era el Mercat de la Sagrada Família- era genial tornar amb el carretó ple! La meva àvia materna em portava també al seu mercat, el d’Hostafrancs a Sants (les àvies són les que més saben dels mercats, confia-hi sempre perquè elles et mostraran els seus secrets). Ja en parella, vaig passar al Mercat de les Corts, i després em vaig endinsar als Mercats de Gràcia, al de la Llibertat.

A dia d’avui el meu mercat de referència sense cap dubte és el de Sant Josep–La Boqueria. Em fascina l’ambient, els colors, la diversitat de productes, les pageses (compra principal obligatòria). Realment trobes de tot! Malgrat el succés d’aquest estiu hi segueixo anant per gaudir del seu encant.

Anar a comprar al mercat per a mi és una injecció d’energia: hi aterro a les 8h, xerro amb les i els paradistes, compro, em prenc un bon dinar al Quim de La Boqueria i mai se quan tornaré a casa.

Si com jo, ets de mercats, no et pots perdre la propera edició de la fira de Mercat de Mercats, una gran festa de sabors i amb una oferta gastronòmica molt àmplia davant La Catedral. Jo hi seré perquè adoro els meus Mercats! I tu, ja estimes el mercat del teu barri?

Sandra Gallart, Energy Support

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.