“Ens hem d’adaptar a les necessitats del client”

Quan parles amb ell és fàcil veure que a l’Esteban l’apassiona la seva feina. Té molt clar què fa i com ho ha de fer. Ha anat creixent progressivament i d’una parada portada per ell i la seva dona, ha passat a un establiment modern amb diversos treballadors. Al llarg de 20 anys ha vist com la vida rere el mostrador requereix temps, dedicació i compromís. Compromís, sobretot, amb el client.  Perquè l’Esteban Montero si una cosa té clara és que només es pot avançar si es té el convenciment que estàs facilitant les coses als compradors. Per a ell, cal adaptar-se al màxim als nous hàbits de consum i al context social. Per això, Montero, es mostra cofoi i celebra que la remodelació del Mercat de Sants i l’obertura a les tardes s’hagin traduït en un augment de vendes i en una millora de la imatge del mercat.

Esteban Montero, paradista del Mercat de Sants
Esteban Montero, paradista del Mercat de Sants

El comerciant admet que quan era més jove i els mercats estaven en una situació més delicada, això el feia patir. Segons explica, es produïa una situació d’impotència perquè els paradistes treballaven de valent, però la venda cada vegada baixava més. Però, per l’Esteban, el panorama va canviar. Després d’estabilitzar-se fa uns anys, ara l’expert en plats cuinats apunta que: “Les coses han canviat i el procés s’ha revertit. Ara els mercats han revifat”.

El fem posicionar-se i li fem la pregunta estrella: Com han de ser els mercats? Té la resposta ben clara: “Cal potenciar un eix comercial atractiu pel client i oferir diversitat de serveis i de productes”. I ens torna a insistir amb els horaris de venda: “Obrir a la tarda no ha comportat repartir els clients, sinó captar-ne de nous”, matisa. L’Esteban destaca que a les tardes passa com els dissabtes, que “es veu gent completament diferent als clients habituals”. Davant de tot, aconsella que cal ser valent i innovar. I ens confessa que no pensava que la barra de degustació que tenen a la parada funcionaria i que ha estat “tot un èxit”.

Esteban Montero
Esteban Montero, paradista Mercat de Sants

 

Fins i tot han de doblar torns els migdies, ens admet. Ell és realista i sap que hi ha ciutadans que prefereixen el supermercat, però en cap cas vol baixar la guàrdia. “Ells guanyen perquè tenen molt volum, però nosaltres podem oferir una cosa única: vendre un producte personalitzat per a cada client i clienta”.

Abans d’acomiadar-nos, volem conèixer algunes particularitats de l’Esteban i li preguntem per la seva joventut. Montero ens explica que concep la formació com un camí per a trobar una feina que agradi i que serveixi per a guanyar-se la vida. Ell de jove, com tants d’altres, estudiava, però va deixar els estudis perquè ja tenia una feina que li agradava. Li preguntem si es penedeix de la seva decisió i l’Esteban somriu, ens mira i diu que “de moment no”. Ell ho té clar, els mercats tenen futur i ell en vol formar part.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.