IMG_6646_2

‘Existim sense haver deixat de ser qui som’

“Si no existiu a les xarxes, no existiu”, ens deien alguns. Com anàvem a posar en risc la nostra existència, amb els 115 anys d’història que teníem aleshores? Era l’any 2013, i Facebook estava en el seu moment d’esplendor. Així que no ho vam dubtar: vam obrir-nos una pàgina a la xarxa de moda, i vam començar a explicar qui érem i què fèiem.

No sabria dir-vos si vam passar a existir més. De fet, es pot existir “més”? Doncs pel que es veu, a les xarxes socials, sí. Perquè al cap d’un temps, ens van dir que el que ens calia era estar a Instagram i a Twitter. I que si no hi érem, no seríem ningú.

La cosa començava a escapar-se de les mans… I encara més quan vam obrir la Barra Perelló, l’espai de degustació de bacallà que tenim al Mercat del Ninot. Teníem moltes coses a explicar i a compartir, però si tant havíem de dir, i a sobre calia fer-ho a xarxes diferents, qui tindria temps de dessalar el bacallà?

Així que vam seguir el consell dels qui en sabien: vam recórrer a un professional perquè ens portés les xarxes socials. I nosaltres, a seguir tallant bacallà, que això és el que sabem fer.

I quan semblava que ja ho teníem tot en ordre i que ja existíem a tots els llocs on havíem d’existir… Just aleshores, nosaltres vam començar a sentir que existíem una mica menys. Les nostres xarxes socials no eren gaire diferents de les dels altres… Hi faltava el segell Perelló. Però si una cosa sabem fer, és trobar el punt de sal. I és el que hem intentat fer també amb les xarxes socials.

Vam mantenir una persona de fora, experta en xarxes, que és qui ens aporta la professionalitat que exigeix la comunicació digital. I per posar-hi el segell Perelló 1898, tenim una persona que, des de dins, comparteix el dia a dia de la nostra feina i dóna proximitat i autenticitat a tot el que expliquem.

I només amb aquest just punt de sal, podem dir que ens hem digitalitzat, i que 120 anys després, sí, “existim”. I que “existim” sense haver deixat de ser qui som.

 

Ricard Perelló – Paradista del Mercat del Ninot

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *