Meracts-de-BArcelona-Facebook-640x409

FACEBOOK: Passar de perfil a pàgina

FACEBOOK

A l’’Infomercats 41’ vam parlar de la importància d’obrir una pàgina per parlar del nostre negoci en comptes d’un perfil. Insisteixo en aquest aspecte perquè Facebook s’ha posat a revisar els perfils i a bloquejar els que representen una marca o negoci. I quan passa, espanta. El mes passat el Mercat de la Guineueta i alguns comerços d’altres mercats vau contactar amb nosaltres perquè us hi vau trobar. Un bon dia, l’administrador vol entrar-hi i no pot. El perfil està bloquejat i Facebook et convida a “migrar” cap a una pàgina.

Si us trobeu en la mateixa situació, heu de fer el canvi, sí o sí. No és tan greu com sembla. Ara Facebook permet fer aquesta migració i converteix tots els amics en fans, de manera que no perds seguidors, però totes les fotos que teniu al perfil desapareixeran quan passeu a pàgina, de tal manera que si voleu que es continuïn veient les haureu de tornar a carregar.

Un cop passeu de perfil a pàgina ja no hi ha marxa enrere, així que la meva recomanació és no esperar que Facebook ens hi obligui i fer-ho mentre encara tenim accés als nostres continguts.

Us pot passar que un bon dia quan entreu al perfil facebook del mercat o de la parada us trobeu amb aquest missatge que us bloqueja el pas:

Missatge Facebook Pàgina

Si és així, no teniu més remei que fer la conversió. Fa una mica de por, ho se, però facebook ha simplificat molt el procés i et permet conservar els “amics” que passen a ser “fans”, de manera que no perdreu seguidors. Tampoc perdreu les imatges de perfil, però tota la resta, sí.

Si encara no us ha sortit aquest missatge, esteu a temps de fer el canvi d’una manera menys traumàtica. Aquestes son les tres passes que heu de seguir:

1.- Si no administreu cap grup llegiu directament el pas dos. Si des del perfil gestioneu algun grup, heu de designar un nou administrador, ja que quan el perfil es converteixi, perdreu els drets d’administració del grup.

2.- Com que ara per ara només es migren les fotos de perfil i els seguidors, Facebook recomana que guardeu tota la informació que tingueu al vostre perfil personal abans de fer la migració. Per fer aquest procès, llegiu les indicacions de Facebook.

3.- Per convertir el perfil en pàgina seguiu les instruccions que apareixen en pantalla en la informació que proporciona Facebook..

IMPORTANT: Per aconseguir la migració total d’amics a seguidors heu d’esperar un temps fins que facebook passa tots els contactes. Tingueu paciència, de vegades pot trigar un dia o més.

La migració no és reversible. No podreu tornar a recuperar el perfil.

Ara ja teniu deures fins el proper Infomercats i si teniu dubtes, ja sabeu on som. Espero que quan tingueu tots la vostra pàgina ens ho feu saber per poder seguir-vos ja no com amics, si no com a fans.

Elisenda Capdevila. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *