Òscar Ubide, a l'esquerra, gerent del mercat de la Boqueria, i el president de la Junta de Venedors, Salvador Capdevila. Foto: Jordi Casañas / IMMB

“Falten paraules!”

Ja queda poc perquè la planta logística del Mercat de la Boqueria es pugui utilitzar al 100% . Es calcula que a mitjans de juny finalitzaran els treballs pendents. Han estat tres anys d’obres i el resultat sembla que va molt més enllà dels beneficis clars tant per als paradistes com per als clients. Aquesta obra significa un punt d’inflexió també per al barri de Ciutat Vella. Salvador Capdevila, el president de l’Associació de Comerciants, i Òscar Ubide, gerent del Mercat de la Boqueria, consideren que la nova planta logística permetrà la dinamització del mercat i facilitarà l’accés dels clients.

Òscar Ubide, a l'esquerra, gerent del mercat de la Boqueria, i el president de la Junta de Venedors, Salvador Capdevila. Foto: Jordi Casañas / IMMB
Òscar Ubide, a l’esquerra, gerent del mercat de la Boqueria, i el president de la Junta de Venedors, Salvador Capdevila. Foto: Jordi Casañas / IMMB

 

1. Com han estat aquests tres anys?

Òscar Ubide (O.U.): Les obres es van endarrerir i la gent es va conscienciar moltíssim del que ens venia a sobre. Quan es va tancar l’aparcament va ser com un “Ja era hora”. Ens feia molta por que a mitja obra s’acabessin els diners o no es pogués continuar, però això no ha passat. Han estat 3 anys clavats i sempre hem tingut la meitat de la plaça de la Gardunya de zona logística per poder anar abastint el mercat.

Salvador Capdevila (S.C.): Ha estat molt dur perquè hem patit soroll i pols constant de les màquines. D’altra banda, els clients no podien aparcar i aquesta situació ens ha perjudicat. Hi ha parades que han patit moltíssim la davallada de clients. Tot i així, sempre hem tingut l’esperança de recuperar tot allò perdut amb la fi de les obres i ho estem començant a aconseguir, perquè l’aparcament per als clients ha quedat magnífic, espectacular i sensacional… em falten paraules! Han vingut d’altres mercats a mirar el resultat i diuen que mai havien vist una cosa tan ben feta.

 

2. Què queda pendent per fer?

S.C.: Falta la reconstrucció de nous espais i l’enderroc de l’edifici antic de les cambres frigorífiques, que ja ha començat. Allà aniran a parar les cambres frigorífiques comunitàries de carn i de peix. Si la plaça de la Gardunya s’acaba amb el mateix ritme i tan bé com s’ha fet fins ara, crec que tot el conjunt quedarà molt bé.

O.U.: Els paradistes estan molt il·lusionats perquè l’equipament és molt bo, hem millorat totes les tripes del Mercat, es tracta d’un equipament de futur i ara el que falta és que això acabi convertint-se en xifres.

 

3. Quins canvis notaran els paradistes?  

S.C.: La rutina serà la mateixa però es farà amb molta més comoditat i amb molt bones condicions sanitàries i higièniques. Això és molt positiu per al desenvolupament dels negocis.

O.U.: Tradicionalment, tota la càrrega i descàrrega es feia a nivell 0 i s’havia de descarregar i baixar a les cambres. Ara tot això anirà soterrat i els vehicles quedaran a la mateixa planta que les cambres, allà hi descarregaran i mantindran el producte. Quan s’hagi d’anar al mercat, hi haurà fins a 9 ascensors que pujaran tot el producte cap a dalt.

 

4. I les escombraries?

O.U.: Ja no afectaran ni el mercat ni el barri. Abans les teníem, i encara ara de manera provisional, a nivell 0. Quan tocava el sol, les olors eren tremendes. Ara aniran a la -1 en una cambra tancada i refrigerada.

 

5. Què significarà per al barri i per al mercat l’obertura d’una doble façana a la Boqueria?

O.U.: Fins ara la gent pensava en la Boqueria i només pensava en l’arc i en la porta principal. Ara quan tot això estigui acabat, tota la zona lletja que teníem es convertirà en una plaça pública molt agradable sense trànsit i que donarà un valor al mercat i al barri. Aquesta doble entrada ens facilitarà la dinamització del mercat.

S.C.: La valorem molt positivament i, a més a més, ens hem fet una idea que aquesta s’obrirà i serà usada pel client d’aquí i la façana de la Rambla es limitarà a l’estranger. Pensem que hi haurà quasi una tria.

 

6. És hora de revitalitzar la vida de la Boqueria, com ho esteu fent?

O.U.: El principal damnificat ha estat el client. Estem intentant recuperar-lo donant a conèixer que l’aparcament està obert i regalant hores d’aparcament amb la campanya Vine i aparca; això està funcionant bé i el que pretenem és recuperar el client que hem perdut.

S.C.: És una campanya bastant potent. La vam fer fins Nadal al principi, la vam prorrogar fins al març i hem decidit allargar-la tot l’any!

Nova planta logística de la Boqueria, sota la plaça de la Gardunya. Espai per a càrrega i descàrrega. Foto: Jordi Casañas / IMMB
Nova planta logística de la Boqueria, sota la plaça de la Gardunya. Espai per a càrrega i descàrrega.Foto: Jordi Casañas / IMMB

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *