Perfil d'Instagram de Mercats de Barcelona.

Instagram. Fotos i vídeos de qualitat

Sembla gratuït dir que a Instagram la imatge és bàsica, però és veritat que les fotos han de tenir qualitat. I si a més són boniques i tenen un punt de vista diferent, millor. Però és un pecat pujar al nostre canal fotografies borroses o captures de pantalla d’ordinador pixelades. El que veuen els seguidors és el que volem mostrar del nostre negoci. Si és borrós o pixelat, els estem dient que no ens preocupa la imatge que oferim.

Camera +
Camera +

Hi ha eines a la xarxa, en forma d’app, per poder fer grans fotografies. No ens enganyem, aquella imatge de la gavina en primer pla no és de telèfon sinó de càmera. Vol dir això que cal una càmera? No. Amb un smartphone i algunes aplicacions podem fer fotos molt atractives.

Primer necessitem una bona càmera, més enllà de la que tenim al smartphone, que en funció de si és Android o Iphone, pot ser més o menys útil. Entre les de descàrrega gratuïta, Camera+ és una de les millors apps. També ho és Vsco Cam, una de les apps que té enamorats els igers que també són fotògrafs. I si el que volem és fer vídeos, Hyperlapse ens permet fer vídeos a alta velocitat, i SloPro, a càmera lenta. I les dues són gratuïtes.

Phonto
Phonto

Que una foto no ens ha sortit gaire bé? Cap problema. Po- dem provar d’editar-la amb les eines que ens ofereix Instagram via Laboratori. També podem fer-ho abans de pujar-la a IG a través d’aplicacions d’edició com Snapseed o Aviary. Us per- metran editar aspectes com l’exposició, brillantor i temperatura de la imatge, a més d’afegir-hi filtres com blanc i negre o efectes vintage.

Volem afegir textos a les nostres imatges? Ho podem fer amb Phonto, que és gratuïta. També Word Swag, que té tipografies i recursos gràfics molt bonics, però és de pagament. I LabelBox, que ens ho fa en format etiqueta i queda molt ‘resultón’.

Matilde V. Alsina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *