OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Josep Maria Banach del Mercat de Les Corts, candidat a obtenir un guardó pel seu paper durant el confinament

Josep Maria Banach és el president de l’Associació de Concessions del Mercat de les Corts i propietari de la parada Carns Banach, al mateix mercat. El seu paper al capdavant dels paradistes durant la pandèmia del coronavirus ha fet que sigui un dels candidats a obtenir el guardó Cortsenc d’Honor 2020. Des de la més absoluta professionalitat i dedicació, Banach ha treballat incansablement –especialment durant l’estat d’alarma­– per garantir el subministrament d’aliments als veïns i veïnes.

En una entrevista al mitjà Línia Les Corts explica que “la nominació és una satisfacció i un reconeixement perquè no m’ho esperava. A vegades la feina que fem no es veu tant i sempre va bé que te la reconeguin”, afirma Banach, que fa molts anys que viu i treballa al barri. El president del mercat va explicar que han estat uns mesos “complicats de gestionar i amb moltes pors”. “Vèiem que tothom estava a casa confinat i també havíem de gestionar les pors dels treballadors. Psicològicament no va ser fàcil”, afegeix.

Tot i així, les 35 parades del mercat no van deixar d’oferir els seus productes i es van adaptar a totes les exigències sanitàries i de seguretat. Un dels grans canvis va ser l’augment del repartiment a domicili. “La demanda era extraordinària, vam més que doblar el personal i fins i tot jo amb la moto feia algun repartiment”, relata Banach. Tot plegat també ha servit perquè al mercat hagin captat un perfil nou de client que abans de la pandèmia s’apropava poc a les parades. “Hi ha gent que ha descobert la qualitat del producte que hi ha al mercat”, conclou Banach.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *