A la fira Mercat de Mercats, podeu tastar unes tapes elaborades per restauradors, vi i cava i sobretot descobrir els productes de mercat. Foto: Jordi Casañas.

La cuina del país

A la fira Mercat de Mercats, podeu tastar unes tapes elaborades per restauradors, vi i cava i sobretot descobrir els productes de mercat. Foto: Jordi Casañas.
Imatge: A la fira Mercat de Mercats, podeu tastar unes tapes elaborades per restauradors, vi i cava i sobretot descobrir els productes de mercat. Foto: Jordi Casañas.

Mercat de Mercats proposa un tast
a la varietat de la cuina catalana

 

“La cuina és l’art de valorar els contrastos, d’integrar-los, de fondre’ls”. La cita, pensament d’un lletraferit confés de no ser ni un gurmet ni un gormand, sinó un home sempre delit pels resultats dels treballs darrere els fogons ─Josep Pla, qui si no?─ serveix per presentar una nova edició de la fira Mercat de Mercats, que entre el 17 i el 19 d’octubre d’aquest any posa sobre la taula la varietat de la cuina del país.

Una gran cuina que ha tingut continuïtat en el temps gràcies a molts homes i dones que han mantingut les tradicions i a partir d’aquest patrimoni hi han innovat. Una cuina en la qual Mercat de Mercats vol excel·lir també aquest any tot destacant el contrast entre els productes de cada lloc del país, entès a la manera planiana. Això és: la comarca, i per extensió, tot Catalunya.

La cita d’aquest any proposa un tast a la varietat de la cuina catalana a través de les activitats que ofereix l’Aula Gastronòmica de la mà de reconeguts cuiners: romescos i calçots (Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès);  el gall, el corral i l’horta (Alt Penedès, Baix Penedès, Anoia i Garraf); caça, peixos dessalats i formatges (Alt Urgell, Vall d’Aran, Alta Ribagorça, Pallars Sobirà i Pallars Jussà), receptes de cargols (les Garrigues i el Segrià), la tòfona (Bages i Solsonès), el pollastre i els llegums (Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme, Vallès Oriental i Occidental), els mar i muntanya ─l’escriptor empordanès subratlla l’afortunat lligam que resulta el sofregit per a aquests plats i per a d’altres de la nostra cuina─ i les tradicions gironines (Alt i Baix Empordà, Selva i Gironès); del llagostí al crestó (Terres de l’Ebre); els embotits i els bolets (Berguedà i Osona); la cuina del vi i la terra (Priorat, Conca de Barberà), el trinxat (Cerdanya, Ripollès) o els cereals (Pla de l’Urgell, Urgell, Segarra i Noguera). També hi haurà representació d’altres cuines del món: de França, Mèxic i Xina. Per conèixer tots els detalls, consulteu el web mercatdemercats.somdemercat.cat

Vota la millor tapa!

Mercat de Mercats serà de nou la cita per posar en contacte consumidors, prop d’una quarantena de comerciants dels mercats barcelonins, cuiners i productors. Amb un canvi en l’horari respecte a l’any anterior: la fira estarà oberta divendres 17 de 12 a 21:30, dissabte, de 12 a 21:30, i diumenge, de 11 a 21:00 hores.  Comerciants i productors posaran a la venda els productes de mercat i del territori, i a més s’hi podran tastar les 14 tapes elaborades per restauradors i diferents varietats de vins produïts arreu de Catalunya amb la compra de diversos tiquets de degustació.

Durant la fira també podreu votar la tapa que pel vostre gust és la millor. Per fer la votació, haureu d’escanejar el codi QR que trobareu al recinte de la fira. Entre tots els participants se sortejarà un sopar per a dues persones al restaurant que hagi preparat la tapa guanyadora.

#Happytapa, concurs per Twitter

Com cada any, hi haurà una nova edició del concurs a la xarxa Twitter ─el HappyTapa─ en què els participants poden guanyar tiquets de consumició responent les preguntes que es plantejaran pocs dies abans que comenci la fira. També us convidem a pujar al bloc somdemercat.cat una recepta amb la vostra visió d’un plat ben nostrat, que també tindrà premi. Per acabar, tots els assistents a la fira es podran fer una foto-mirall en un marc que hi haurà a les instal·lacions i pujar-la, si ho volen, a la xarxa Instagram o la que prefereixin, amb el hashtag #fandemercatsbcn.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.