La gran festa dels mercats

Editorial. Un dels trets més importants dels mercats és que són un element de transmissió cultural i econòmic. La majoria dels que tenim més de 30 anys hem fet coneixença dels mercats a través dels nostres grans. En el meu cas, amb la mare, amb qui era tradició anar a comprar al Mercat de la Llibertat cada dissabte ben aviat, perquè com ella deia, era quan s’hi podia trobar de tot. Després gràcies a la Carmeta, qui m’ha fet conèixer la Boqueria, i gaudir-la com un teatre més de la Rambla.

Per a mi, i malgrat la massificació turística, baixar a la Boqueria, esmorzar al Pinotxo i comprar a les parades que acostumo, que no sempre són les més conegudes, és un plaer extraordinari que faig com a mínim un cop al mes. A mi els turistes no em fan nosa. Adaptar-se a ells ha estat intel·ligent per part dels mercats, malgrat que tot no si val. El més important és no perdre la identitat i que tots trobem als mercats el que necessitem. I això és el que encara ens donen els nostres mercats.

El Mercat de Mercats és una cita que no em perdo des de fa 5 anys. Són 3 dies intensos, emocionants i on gràcies de tallers, una rep amb els braços oberts veritables coneixements per part de professionals del sector. S’hi poden trobar xefs que exposen els seus plats on una agafa idees i aprèn receptes.

Hi ha tasts de vins, les parades dels principals mercats que aprofiten per a vendre, donar-se a conèixer i lluitar perquè la gent torni als mercats.  I també un pot gaudir de les tapes mes famoses de mà dels restaurants que hi participen. I tot això a la Plaça de la Catedral que connecta amb aquells primers mercats de la història. Segur que us ho voleu perdre?

 


 

Montserrat Monrabá.

L’Aprils o Mon

Bloguera a www.aprilskitch.blogspot.com.es

Aprenent de Gastronomia, narradora I difusora de receptes i esdeveniments gastronòmics des de un punt de vista sempre periodístic i d’aprenentatge de tot allò que es mou dins la gastronomia local i internacional.  Aprendre, gaudir i transmetre son les claus del seu treball.

@aprilskitch a Twiter I Instagram

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.