Agustí Colom

La primavera arriba als mercats

La primavera ja és aquí, i amb ella arriben temps de canvis i de festes als mercats. Entre flors, pluges i termòmetres que poc a poc ens mostren que el bon temps ja és aquí, nosaltres pensem en inauguracions, en trasllats, en festes, en tasts de nit i en desenes i desenes d’activitats que convertiran els mercats en centres dinàmics de cada barri.

Maig ens porta un dels esdeveniments més esperats a la ciutat: la inauguració del Mercat de Sant Antoni. És cert que les obres, interrompudes per les grans troballes històriques, han fet l’espera força llarga. Però de ben segur haurà valgut la pena.

Sant Antoni promet ser un mercat per al barri i per a tota la ciutat, amb zones àmplies d’estada, amb bancs on seure i zones verdes. El famós edifici de Rovira i Trias retorna amb la mateixa qualitat i proximitat de producte però en un entorn renovat i d’arquitectura espectacular. Els barcelonins i barcelonines que el vulguin conèixer, veure’n les novetats i descobrir la ubicació de cadascun dels seus tres mercats –alimentari, encants i dominical- ho podran fer a la seva inauguració aquest mes.

Però aquesta no és l’única sorpresa que ens porta. Amb el maig torna també la cinquena edició de la Setmana Internacional dels Mercats, que durant dues setmanes omplirà els mercats de la ciutat d’activitats de tota mena sota el lema “Mercats prop del cor” (Markets close to your heart). Com el seu nom indica, es tracta d’un esdeveniment que no se celebra només a Barcelona, sinó que enguany hi participen més de 1.300 mercats de 15 països diferents, reivindicant-se com a espais de barri essencials per al teixit veïnal.

Tasts de nit, actuacions musicals, tallers infantils, dansa als mercats, jocs florals, sorteigs i premis, tallers de cuina i molt més! Els darrers quinze dies de maig tindran els mercats de Barcelona ocupats: pràcticament tots ells gaudiran de jornades ben animades.

Tot i aquest maig tan mogut els mercats no ens posarem a descansar. El juny ens porta també un trasllat molt esperat: els i les paradistes del Mercat de l’Abaceria Central es mouran a la seva nova carpa, al passeig de Sant Joan, mentre es renova l’edifici on es troben actualment.

Des de principis d’aquest 2018 s’està construint un mercat provisional amb tot el necessari, més transparent i lluminós.

Es tracta d’un canvi d’ubicació que no farà gens de mandra als qui s’hauran de traslladar -i que no suposarà cap problema als seus clients, que el seguiran tenint ben a prop- perquè tothom espera amb ganes veure l’Abaceria rejovenida i millorada.

Així que caldrà agafar forces perquè als qui som de mercats se’ns acosten dies intensos i festius. Aviat serà estiu, però abans gaudirem d’un maig i un juny plens de mercats, us desitgem que els gaudiu tant com farem nosaltres!

 

Agustí Colom, Regidor de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *