Mercat Sant Martí

Les Corts, Lesseps i Sant Martí, tres nous mercats verds apropen el producte de proximitat

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), torna a apostar per la sostenibilitat i els productes produïts al nostre territori, consolidant així la campanya que va començar el 2015 amb el mercat de la Llibertat i que té per objectiu potenciar l’oferta i el consum de productes de proximitat i augmentar la presència de producte ecològic fresc. Tot per oferir als ciutadans una alimentació més saludable.

Els mercats de Les Corts, Lesseps i Sant Martí s’uneixen al de la Llibertat i als de la Concepció, Horta i el Clot, que l’any passat ja van sumar-se a aquesta iniciativa com a mercats verds amb una campanya conce­buda per donar visibilitat als mercats municipals de la ciutat com a espai d’alimentació saludable.

Amb l’objectiu de reforçar la comunicació i fer-ne difusió entre els ciutadans, la campanya va acompanyada de cartells, banderoles i lones informatives, així com d’una senyalització específica per informar dels pro­ductes de proximitat que es poden trobar a les parades.

El projecte de Mercats Verds va començar el novembre de 2015 amb una prova pilot al mercat de la Lliber­tat. La campanya gira entorn a tres eixos principals: la sostenibilitat – amb campanyes com la de la reducció de l’ús de bosses de plàstic, la promoció del producte de proximitat,- procedent d’un radi de 150 quilòmetres al voltant de la ciutat de Barcelona-, i l’augment de la presència del producte ecològic a les parades. Tot això reforçat amb una campanya de sensibilització i comunicació que inclou una senyalització distintiva amb una doble funció: donar visibilitat al producte de proximitat, que ja era present a moltes parades, i introduir en el seu consum la clientela que encara no n’està informada.

L’experiència duta a terme al mercat de la Llibertat, es va estendre a mitjan any passat a tres mercats més: Clot, Concepció i Horta. A finals de 2016 es van afegir a la campanya els mercats de Les Corts, Sant Martí i Lesseps amb la intenció d’anar ampliant la llista de mercats progressivament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *